Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Španělé a Australané postoupili z české skupiny do čtvrtfinále Davis Cupu

Španělští i australští tenisté si s předstihem zajistili postup do čtvrtfinále Davis Cupu. Ze skupiny, ve které figuruje i český výběr, prošly oba týmy díky dvěma vítězstvím a v posledním kole zápasů už nic nemůže ohrozit jejich postup. Poslední duel českých tenistů s Francií nabídne živě od 16:00 program ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tenisty čeká závěrečný zápas Davis Cupu proti Francii, hrát by mohl Lehečka

Španělé si účast v osmičlenném finále v Málaze zajistili poté, co vyhráli obě dvouhry nad Francií. Heroický výkon ve Valencii předvedl Roberto Bautista. Ačkoli prohrával s Arthurem Filsem 2:6 a 3:5, dokázal zvítězit.

Druhý boj přidal Carlos Alcaraz. Na světovou trojku nevyzrál Ugo Humbert, domácí hvězda získala oba sety poměrem 6:3.

Čechy, které trápí zdravotní problémy obou singlistů Tomáše Macháče i Jiřího Lehečky, čeká ve skupině B francouzský tým v sobotu.

Jistými účastníky finálového turnaje jsou také němečtí tenisté a Američané, kteří dnes v čínském Ču-chaj porazili Slovensko. Stejně jako Němci si ve skupině C připsali druhou výhru.

Americkému týmu zajistili vítězství nad Slovenskem Mackenzie McDonald, který porazil Lukáše Kleina 6:4, 6:3, a Brandon Nakashima výhrou nad Jozefem Kovalíkem dvakrát 6:3. Daviscupový debutant Nakashima uspěl i ve druhé dvouhře v soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články