Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Kane po neobvyklém hattricku: Ani jsem nevěděl, co udělat při třetí penaltě

Kanonýr Harry Kane po "penaltovém" hattricku v úvodním utkání Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb přiznal, že sám nevěděl, jaké zakončení při pokutových kopech ještě zvolit. Kapitán anglické reprezentace v úterý přispěl čtyřmi brankami k rekordní výhře Bayernu 9:2 a potvrdil výbornou formu na začátku sezony.

Harry Kane
zdroj: Reuters autor: Angelika Warmuth

Kane se stal prvním hráčem, který dal v Lize mistrů tři penalty v zápase. Všechny proměnil střelou po pravé ruce gólmana Ivana Nevističe, měnil pouze výšku míče a způsob rozběhu.

K úvodní trefě z 19. minuty přidal dva pokutové kopy ve druhé půli, v 57. minutě se navíc prosadil i ze hry.

"Abych byl upřímný, po druhé penaltě už jsem ani nevěděl, co udělat při té třetí. Naštěstí jsem si ale nakonec poradil," řekl Kane v rozhovoru pro DAZN.

"Poprvé v kariéře jsem kopal tři penalty v zápase. Bylo to něco nového, ale je mi jedno, jakým způsobem pomůžu týmu. Beru všechny góly," přidal jednatřicetiletý útočník.

Bayern vedl po poločase 3:0, pak Dinamo snížilo na rozdíl jediné branky. Od 57. minuty už ale domácí hráči dominovali. Bayern nakonec jako první tým v historii nasázel v zápase Ligy mistrů devět gólů.

"Bylo to úžasné a trochu bláznivé utkání. Nakonec z toho je pro všechny nezapomenutelný večer," těšilo bývalou dlouholetou oporu Tottenhamu.

Kane vstřelil za poslední týden devět soutěžních gólů. Nejprve se dvakrát prosadil v národním týmu v duelu s Finskem, v sobotu hattrickem řídil ligové vítězství nad Kielem a v úterý přidal další čtyři zásahy.

Díky nim překonal Waynea Rooneyho a s 33 brankami je nově nejlepším anglickým střelcem v Lize mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články