Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Harry Kane čtyřmi góly řídil demolici Dinama Záhřeb

Harry Kane vstřelil na úvod fotbalové Ligy mistrů čtyři góly a Bayern na domácím trávníku rozstřílel Dinamo Záhřeb 9:2. Kapitán anglické reprezentace proměnil hned tři pokutové kopy, jedna branka mu ještě kvůli ofsajdu nebyla uznána. Obhájce trofeje Real Madrid vstoupil do soutěže výhrou 3:1 nad Stuttgartem.

Harry Kane se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Angelika Warmuth

V Mnichově byl k vidění nevšední zápas. Jen ve druhém poločase padlo osm branek. Již v prvním poločase byli domácí jasně lepší, dali tři branky.

O půli musel střídat zraněný brankář Neuer a Ulreich během dvou minut dvakrát inkasoval. Pak se ovšem Bayern znovu rozjel a v závěru mohl přidat i desátou trefu.

Výsledek 9:2 představuje s celkovým počtem 11 branek druhý největší počet gólů v zápase Ligy mistrů, co se týká skupinové fáze až po finále.

Borussia Dortmund porazila 8:4 Legii Varšava (12 gólů) v listopadu 2016, což je rekord. Utkání v Mnichově vyrovnalo 11 gólů z duelu Monaka s Deportivem La Coruña (8:3) z listopadu 2003.

AC Milán se sice na San Siru brzy ujal vedení, na Pulisicův gól ze třetí minuty už ovšem nenavázal. Liverpool ještě do přestávky otočil skóre ze dvou standardních situací. Po změně stran přidal třetí gól anglického týmu Szoboszlai.

Stuttgart vyslal vizitku pražské Spartě, na hřišti Realu Madrid dokázal na vedoucí gól Mbappého reagovat Undav a hosté drželi stav 1:1.

Až sedm minut před koncem rozhodl Rüdiger, třetí gól domácího favorita ještě přidal Endrick. Sporting Lisabon porazil 2:0 Lille, které v závěrečném předkole vyřadilo pražskou Slavii.

Radost fotbalistů Juventusu
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Vítěz Ligy mistrů z roku 1996 a pětinásobný finalista Juventus musel loni kvůli účetní aféře po jedenácti účastech v řadě v základní skupině Ligy mistrů start v elitní soutěži vynechat.

Čtvrtý tým v tabulce Serie A se vrátil rázně, doma podle očekávání porazil nizozemského šampiona a lídra Eredivisie Eindhoven 3:1.

V prvním poločase se krásně trefil Yildiz, druhý gól přidal McKennie. Brzy po přestávce vstřelil třetí branku González, za PSV až v nastaveném čase upravil skóre střídající Sajbárí.

Aston Villa postoupila do Ligy mistrů přímo ze čtvrtého místa Premier League a také jí se start vydařil. Na půdě švýcarského Bernu v prvním poločase skórovali Tielemans a Ramsey, v závěru zápasu pak třetí gól přidal Onana.

Fotbalová Liga mistrů – 1. kolo:

Juventus – PSV Eindhoven 3:1 (2:0)
Branky: 21. Yildiz, 27. McKennie, 52. González – 90.+3 Sajbárí. Rozhodčí: Hernández (Šp.).

Young Boys Bern – Aston Villa 0:3 (0:2)
Branky: 27. Tielemans, 38. Ramsey, 86. Onana. Rozhodčí: Kabakov (Bulh.).

AC Milán – Liverpool 1:3 (1:2)
Branky: 3. Pulisic – 23. Konaté, 41. Van Dijk, 67. Szoboszlai. Rozhodčí: Eskäs (Nor.).

Bayern – Dinamo Záhřeb 9:2 (3:0)
Branky: 20. z pen., 57., 73. z pen. a 78. z pen. Kane, 38. a 61. Olise, 34. Guerreiro, 85. Sané, 90.+2 Goretzka – 49. Petkovič, 50. Ogiwara. Rozhodčí: J. Martínez (Šp.).

Real Madrid – Stuttgart 3:1 (0:0)
Branky: 46. Mbappé, 83. Rüdiger, 90.+5 Endrick – 68. Undav. Rozhodčí: Meler (Tur.).

Sporting – Lille 2:0 (1:0)
Branky: 38. Gyökeres, 65. Debast. Rozhodčí: Rumšas (Lit.). ČK: 40. Gomes (Lille).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články