Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Navrátil: Macháč mohl odehrát víc. Do závěrečného utkání snad nastoupíme

Je ve složité situaci. Jiří Lehečka ležel v peřinách s teplotami, Tomáše Macháče zase trápí svalové problémy. Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil řeší úplně jiné potíže než před rokem, kdy Češi v Davis Cupu zářili. Po ztrátě šancí na postup nyní věří hlavně v to, že český tým bude schopen odehrát závěrečný zápas s Francií. Pozitivní zprávou je, že Lehečka už začal po nemoci trénovat, uvedl to daviscupový tým na facebooku. Poslední duel českých tenistů s Francií nabídne živě v sobotu od 16:00 program ČT sport a ČT sport Plus.

Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK / Profimedia

Tento ročník Davis Cupu si všichni představovali úplně jinak. Po loňském nečekaném úspěchu začínali čeští tenisté v podstatně jiné pozici – případný úspěch by takovým překvapením nebyl, a přestože kvalita soupeřů byla vysoká, šance na postup byly znatelné. Co víc, tým Jaroslava Navrátila přijel do Valencie povzbuzen nedávnými slibnými výsledky.

Ovšem realita na španělských kurtech byla v prvních dvou utkáních úplně jiná. Jiří Lehečka v pozici dvojky prohrál první zápas a poté s teplotou lehl do peřin. Hlavní karta českého týmu Tomáš Macháč pak kvůli zdravotním problémům skrečoval oba své zápasy. A porazit soupeře se nepodařilo ani deblistům Adamu Pavláskovi a Jakubu Menšíkovi. 

Navrátil po utkání komentoval letošní trable. Zastavil se hlavně u Macháče, který proti Alexeji Popyrinovi odehrál jediný gem. "Nemuselo to tak být. Tomáš měl indispozici, včera měl opravdu křeče, ale z těch se dá za jeden den dostat. Myslím si, že mohl zkusit daleko více gemů. Nicméně, jsem hlavně rád, že na kurt šel," komentoval Macháčův výkon.

Macháč nicméně v rozhovoru pro ČT sport mluvil o nepřekonatelné bolesti, s níž se na kurtu pohybovat nedalo. "Nastupoval jsem ve špatném stavu. Snažil jsem se to rozhýbat, ale nebylo to bohužel ono. Nehrajeme tu za sebe, tak jsem to chtěl zkusit," líčil ve Valencii. "Po včerejšku to vůbec nebylo dobré. Ale hrozila diskvalifikace, tak jsem se rozhodl pokusit alespoň o něco," dodal.

Tomáš Macháč:

"Kdyby to bylo semifinále US Open, tak bych nenastoupil. S touhle bolestí to nejde. Bojoval jsem za tým, ne za sebe. Ale bylo to špatné."

Odstoupení ale přišlo záhy. Cítil jsem se strašně vůči divákům, je to opravdu těžký pocit. Nechci to zažít znovu," doplnil český tenista, který nevidí reálně ani to, že by se představil v sobotním utkání s francouzským týmem. "V sobotu si myslím, že určitě hrát nebudu. Pokusím se dát dohromady na konec sezony. Snad to bude dobré," řekla česká jednička.

Po porážce 0:3 tak Navrátilovi nezbylo než uznat soupeřovu sílu. "Australům jsem pogratuloval a řekl jsem jim, že se na ně hrozně krásně dívá," zhodnotil. Nyní už se dívá směrem k sobotnímu utkání s Francií – z českého pohledu už se nebude hrát o postup, ale o čest. A také o to, zda tým vůbec bude schopen nastoupit.

Navrátil se potížemi netají. "Máme velké problémy. Musím mluvit s Jirkou, jak mu je. Kuba je připravený a u Tomáše uvidíme. Doufám, že nedojde k tomu, abychom utkání skrečovali," přeje si dlouholetý kapitán českého daviscupového mužstva. Večer už se Lehečka opět do tréninku zapojil.

Přímý přenos utkání s Francií sledujte v sobotu od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články