Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Česká šipkařská senzace skončila v pražském turnaji v osmifinále

Byl senzací pražského turnaje European Tour, v němž došel do osmifinále. Jednapadesátiletý český šipkařský amatér Pavel Drtil, který překvapil všechny na výstavišti v Letňanech, podlehl v boji o čtvrtfinále 4:6 Kimu Huybrechtsovi z Belgie. Nečekaným postupem do třetího kola si Drtil vysloužil prémii v přepočtu přes 120 tisíc korun.

Petr Čech vítězem ve fotbalových šipkách
zdroj: Youtube

Drtil postoupil do soutěže z domácí kvalifikace a v turnaji překvapivě porazil dva favorizované soupeře. V prvním kole zdolal v pátek osmnáctého hráče světa Angličana Joea Cullena 6:4 a po sobotním vítězství 6:5 nad světovou patnáctkou Joshem Rockem ze Severního Irska postoupil mezi nejlepší šestnáctku hráčů.

Huybrechts už byl nad jeho síly a ukončil Drtilovo premiérové vystoupení na European Tour. Ve čtvrtfinále může být Belgičanovým soupeřem pětinásobný mistr světa Raymond van Barneveld z Nizozemska.

Na turnaji startují i další hvězdy jako trojnásobný světový šampion Michael van Gerwen z Nizozemska, úřadující mistr světa Angličan Luke Humphries či jeho předchůdce na světovém trůnu Michael Smith. Scházejí nejlepší čeští hráči Karel Sedláček a Adam Gawlas, kteří neuspěli v evropské kvalifikaci a do domácí kvůli pravidlům zasáhnout nemohli.

V hale s kapacitou přes tři tisíce diváků se hraje o podíly z dotace 175 000 liber (5,3 milionu korun). Vítěz dnes obdrží 30 000 liber (910 000 korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články