Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Velký úterní souhrn: Suverénní Satková a Prskavec jdou do semifinále, dařilo se i Miculyčové

Poslední červencové úterý bylo z českého pohledu důležitým kvalifikačním dnem. Finálovou místenku si připsala Iveta Miculyčová v disciplíně BMX freestyle. V akci byli také vodní slalomáři – kanoistka Gabriela Satková vyhrála celou kvalifikaci, Jiří Prskavec v ní skončil druhý. Barbora Seemanová vypadla v semifinále závodu na 100 m volný způsob. Dařilo se Barboře Krejčíkové, která postoupila dál jak v singlu, tak v deblu s Kateřinou Siniakovou. Páté olympijské zlato získala Simone Bilesová.

Jiří Prskavec
zdroj: Reuters

Miculyčová si zajistila olympijské finále ve freestylu BMX

Poněkud smolný český den částečně vylepšila freestyle bikerka Miculyčová. Dvojnásobná mistryně Evropy potvrdila dobrou formu a už po dvou jízdách si zajistila místo ve finálové devítce, jež se pojede ve středu.

Satková vyhrála kvalifikaci, Prskavec byl druhý

Další česká medailové naděje vstoupili do Her v Paříži. Dvaadvacetiletá vodní slalomářka Gabriela Satková má za sebou kvalifikaci kanoistek, kterou dokázala vyhrát. Jiří Prskavec také neměl žádné problémy a postoupil z druhého místa.

Krejčíková vyřadila Svitolinovou a uspěla i v deblu, Macháč a Menšík končí

Poté, co Barbora Krejčíková porazila Elinu Svitolinovou a postoupila do čtvrtfinále, zdolala v deblu po boku Kateřiny Siniakové i dvojici sester Čchan. Tomáš Macháč vyzval Alexandera Zvereva, s nímž držel krok, ale nakonec podlehl a do osmifinále nepostoupil stejně jako Jakub Menšík. Toho zdolal Američan Tommy Paul. Macháč následně s Adamem Pavláskem nastoupil v čtyřhře, kde si po přechozím neúspěchu spravil chuť. Češi porazili chilskou dvojici Nicolás Jarry a Alejandro Tabilo.

Lipták se pral s těžkou pozicí, ale na finále to nestačilo

Už v kvalifikaci trapu vypadl obhájce zlata z Tokia Jiří Lipták. Český střelec výrazně ztrácel po prvním dnu, a přestože byl ve druhé části stoprocentní, postupovou šestku nedohnal. Nakonec obsadil 18. pozici, na finále mu chyběly tři přesné rány.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lipták: Dnes to bylo perfektní, ale mrzí mě včerejšek
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 15:12

Seemanová vypadla v semifinále kraulařské stovky, Gracík skončilv rozplavbách

Barbora Seemanová se na poslední možnou chvíli kvalifikovala do semifinále kraulařské stovky. Postup ji nejprve jako první unikl, ale díky odhlášení kanadské soupeřky nakonec šla dál. V semifinále ale už na své soupeřky nestačila. Také Daniel Gracík končí, když obsadil až 39. místo. Ke vstupence mezi šestnáctku nejrychlejších mu scházela sekunda a 24 setin.

Rychlý konec pro judistku Zachovou

Mistryně Evropy Renata Zachová se dlouho na olympijském tatami nezdržela. Česká judistka prohrála v úvodním utkání turnaje do 63 kilogramů se Szofi Özbasovou z Maďarska 0:1 na body po wazari soupeřky a vypadla.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zachová: Splnila jsem si sen jít po olympijských schodech
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 11:37

Lukostřelec Li indického favorita nezaskočil a po prvním kole končí

Lukostřelec Adam Li v prvním kole nestačil na favorizovaného Inda Dhiradže Bommadevaru a po porážce 1:7 pro něj olympijské hry skončily. Debutant pod pěti kruhy začal proti dvojnásobnému bronzovému medailistovi z mistrovství světa nadějně a v prvním setu "uhrál" remízu, v dalších třech sadách po třech šípech už měl ale vždy navrch soupeř.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam lukostřeleckého utkání Li – Bommadevara
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 19:55

Bilesová má páté olympijské zlato, Američanky jasně triumfovaly v družstvech

Simone Bilesová dovedla sportovní gymnastky USA na olympijských hrách k vítězství v soutěži družstev. Společně s Jade Careyovou, Jordan Chilesovou, Sunisou Leeovou a Hezly Riveraovou vyhrály v Paříži suverénně před Itálií a Brazílií. Sedmadvacetiletá Bilesová pod pěti kruhy získala páté zlato a navázala na týmový triumf z roku 2016.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bilesová dovedla Američanky k triumfu v družstvech
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 00:20

Nevydařený den a propad pořadím dolů. Jachtařky jsou osmnácté

Jachtařkám Zosii Burské a Sáře Tkadlecové se třetí den olympijské regaty ve třídě 49erFX nevydařil. Před závěrečnými třemi jízdami se propadly na osmnácté místo. Do finále v Marseille postoupí deset lodí. V polovině regaty přitom české reprezentantky figurovaly na 11. místě.

Dvojskifařky Lukšová a Šantrůčková se do finále neprobojovaly

Nevedlo se ani veslařkám. Anna Šantrůčková s Lenkou Lukšovou skončily v semifinále dvojskifu na čtvrtém místě a do velkého finále neprošly. V semifinálové jízdě nestačily na Novozélanďanky, Nizozemky a Francouzky. Ve čtvrtečním finále B tak budou usilovat o 7. až 12. místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Semifinále dvojskifu Anny Šantrůčkové a Lenky Lukšové
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 11:27

Louda má v Paříži první výhru. Švábíková nezvládla koncovku, Mendrek s Králem se rozloučili

V olympijském turnaji badmintonistů se podruhé představil Jan Louda, který po úvodní porážce zdolal Uriela Canjuru ze Salvadoru 21:12, 21:10. První zápas pod pěti kruhy nezvládla Tereza Švábíková, která podlehla v úvodním duelu Ukrajince Polině Buhrovové ve třech setech. Adam Mendrek a Ondřej Král uzavřeli olympijské vystoupení třetí porážkou. Domácímu páru Christo Popov, Toma Junior Popov podlehli 0:2.

Srbsko slaví první zlato na Hrách v Paříži

O vůbec první cenný kov pro Srbsko se zasloužili střelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec v soutěži smíšených dvojic ve vzduchové pistoli. Stříbro brali Turci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec, bronz získali Indové Manu Bhakerová a Sarabjot Singh.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam soutěže mixu ve vzduchové pistoli
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 12:10
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články