Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Dvojskif Šantrůčkové s Lukšovou byl v semifinále čtvrtý, do velkého finále nepostoupil

Anna Šantrůčková s Lenkou Lukšovou skončily v semifinále dvojskifu žen na čtvrtém místě a do velkého finále nepostoupily. Čeká je boj o sedmé místo ve finále B. V semifinálové jízdě nestačily na Novozélanďanky, Nizozemky a Francouzky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Semifinále dvojskifu Anny Šantrůčkové a Lenky Lukšové
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 11:27

Lukšová se Šantrůčkovou, které spolu závodí od loňského podzimu, krátce po startu držely postupové třetí místo, ale již na prvním mezičase – po 500 metrech – byly těsně čtvrté. V polovině trati Češky ztrácely sekundu na Francouzky Elodii Scaramozzinovou a Emmu Lunattiovou, které dokázaly v závěru odrazit útok Lukšové se Šantrůčkovou.

"Z mého pohledu bylo áčko blízko. Časově nakonec ne, ale v závodě jsme byly a došlo nám až v konci, kdy nám ujely," uvedla Lukšová pro sport.cz. Roli mohlo hrát i onemocnění Šantrůčkové krátce před olympiádou. "Věřila jsem ještě 250 metrů před cílem, kdy jsme to zkusily a zrychlily jsme. Ale pak jsem na sobě hodně cítila, že jsem neměla kam sáhnout," přiznala Šantrůčková.

Společně s domácími reprezentantkami postoupily do finále vítězné Novozélanďanky Brooke Francisová s Lucy Spoorsovou a druhé Lisa Scheenaardová s Martine Veldhuisovou z Nizozemska.

Dvaatřicetiletou Lukšovou tak na olympiádě již počtvrté čeká start na dvojskifu ve finále B. V Londýně 2012 vybojovala ještě pod dívčím jménem Antošová společně se starší sestrou Jitkou sedmé místo. V Riu de Janeiro i před třemi lety v Tokiu skončily s Kristýnou Fleissnerovou desáté. Třiadvacetiletá Šantrůčková startuje na OH poprvé.

Další dvě české posádky se v semifinálovém programu ve Vaires-sur-Marne představí ve středu. Vybojovat si start ve finále a zopakovat tak úspěch z Tokia se bude snažit dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem, o postup mezi nejlepší šestici bude usilovat i Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou na dvojce bez kormidelnice.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články