Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

První medaile pro Srbsko a hned zlato. Arunovičová a Mikec vyhráli ve vzduchové pistoli

Srbsko slaví první zlato na Hrách v Paříži. O vůbec první cenný kov pro zemi se zasloužili střelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec v soutěži smíšených dvojic ve vzduchové pistoli. Stříbro brali Turci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec, bronz získali Indové Manu Bhakerová a Sarabjot Singh.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam soutěže mixu ve vzduchové pistoli
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 12:10

Světová rekordmanka Arunovičová a stříbrný medailista z individuální vzduchové pistole z Tokia Mikec přitom ve finále prohrávali. Srbská dvojice ztrácela už 2:8 či 12:14, ale dokázala otočit na konečných 16:14.

"Bylo to jako na horské dráze. Prohrávali jsme 2:8, ale známe se strašně dlouho, dvacet let. Věděli jsme, že se můžeme jeden na druhého spolehnout. A Damir nám zajistil rozhodující střelu. Věřil v nás v ten okamžik víc než já, on nás dotáhl k vítězství," ocenila dvojnásobná mistryně světa Arunovičová skvělou Mikecovu trefu 10,7 v rozhodující sérii.

Tarhanová a Dikec nevyužili nadějný náskok ani pomyslný mečbol, už díky postupu do finále nicméně získali první střelecké stříbro pro Turecko v olympijské historii.

Druhý bronz na těchto Hrách vybojovala Indka Bhakerová. Společně se Singhem porazila v duelu o třetí místo 16:10 korejskou dvojici, kterou tvořila vítězka individuální soutěže O Je-čin a její kolega I Won-ho.

Díky dvěma pařížským bronzům se stala dvaadvacetiletá Bhakerová prvním indickým sportovcem bez rozdílu pohlaví s dvěma olympijskými medailemi od vyhlášení nezávislosti v roce 1947.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články