Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Pogba po zkrácení dopingového trestu: Jsem ochotný vzdát se peněz, abych mohl hrát v Juve

Bývalý francouzský mistr světa Paul Pogba by rád po vypršení osmnáctiměsíčního dopingového trestu pokračoval v kariéře v Juventusu. Italskému listu Gazzetta dello Sport řekl, že chce opět oblékat dres turínského velkoklubu a že je připraven i na snížení platu.

Paul Pogba
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

"Jsem ochoten vzdát se peněz, abych ještě mohl hrát v Juve. Chci se vrátit do tohoto klubu," prohlásil někdejší nejdražší fotbalista světa.

Nedávno se ale objevila informace, že klub s rekordním počtem italských titulů chce Pogbovi vypovědět smlouvu, která platí do roku 2026 a která zaručuje hráči roční plat kolem osmi milionů eur (přibližně 202 milionů korun). Když trenér Juventusu Thiago Motta o záložníkovi nedávno mluvil, nezdálo se, že by na jeho návrat čekal. "Byl to skvělý fotbalista, ale dlouho nehrál," konstatoval kouč.

"Skutečnost je taková, že jsem hráčem Juve a připravuji se hrát v něm," zdůraznil Pogba, jenž dostal v únoru od italského sportovního soudu za pozitivní test na testosteron čtyřletý distanc, proti kterému se odvolal. Po rozhodnutí CAS se ale může k fotbalu vrátit v březnu, trest byl totiž snížen na 18 měsíců.

S Mottou by si rád brzy promluvil. "Chci být připraven trénovat a hrát s Juve. Jsem jeho hráčem, v hlavě mám momentálně jen to," uvedl Francouz. "Bude to nový Pogba – moudřejší a silnější. Mám jediné přání, hrát fotbal," dodal mistr světa z roku 2018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články