Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karviná si v Evropské lize připsala další porážku, nestačila na Flensburg

Házenkáři Karviné nastoupili k druhému zápasu základní skupiny Evropské ligy doma proti Flensburgu. Na německého favorita však Baník nestačil a prohrál 31:41. Druhé porážce českého mistra v soutěži nezabránil ani Dominik Solák, který se s deseti brankami stal nejlepším střelcem utkání. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr utkání Karviná – Flensburg

Karvinští v úvodním utkání evropské soutěže sahali po bodovém zisku na hřišti favorizovaného KC Tatabánya, ale podlehli 27:28. Ve druhém zápase se jim už ale tolik nedařilo. 

Svěřenci trenéra Michala Brůny proti dalšímu favoritovi nezachytili úvod. Poločas prohráli o 13 branek, a přestože po přestávce hru vyrovnali, blíže než na osmigólový rozdíl se dostat nedokázali.

"Takovou nervozitu jako na začátku zápasu jsem u hráčů dlouho neviděl. Prvních 15 minut jsme to nebyli my, ale to je normální, kluci se poprvé v životě potkali s takovými hráči," řekl Brůna.

Hráče pochválil alespoň za druhý poločas, který vyhráli 20:17. "Jsem rád, že se kluci nesložili, ale bojovali. Zaslouží si respekt, že hráli až do konce. I když hosté ve druhé půli prostřídali, ne každému se povede nad Flensburgem vyhrát poločas," dodal.

Maďarská Tatabánya ve druhém utkání skupiny G zvítězila na hřišti Sesvete 31:27 a v tabulce je o skóre druhá za Flensburgem. Chorvatský tým bude 22. října dalším soupeřem Karviné, které patří třetí místo.

Evropská liga házenkářů – 2. kolo:

Skupina G:

Karviná  Flensburg 31:41 (11:24)

Nejvíce branek: Solák 10, Blyzňuk 8, Prašivka 4  Möller 7, Jörgensen 6, Horgen a Smits po 5.

Sesvete  Tatabánya 27:31 (14:17)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články