Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Hokejový souboj univerzit na ČT sport. Stadion Komety uvidí velké brněnské derby

Hokejové týmy dvou největších brněnských univerzit Vysokého učení technického a Masarykovy univerzity se proti sobě postaví na ledě beznadějně vyprodané Winning Group Areny. Jak jsou na tom pár hodin před startem jejich aktéři? Zápas VUT Cavaliers Brno – HC MUNI odvysílá živě ve středu od 18:55 ČT sport Plus. 

Univerzitní hokejisté
zdroj: ČT sport

Koncept hokejových soubojů univerzit funguje již osmým rokem. Sportovním svátkem žijí momentálně tisíce studentů, kteří zaplní stánek Komety.

"Maximálně se těším. Od nových hráčů jde cítit nervozita, na posledním tréninku jsme si ladili přesilovky, ale i výstroj. Snažíme se hráčům říkat, že to není nic jiného než ostatní mistráky, i když něco jiného to je," pousmál se kapitán Cavaliers Vojtěch Pernický v rozhovoru pro ČT sport.

Téma č. 1: bouřlivá atmosféra

"Snažím se hráče uklidnit, ať to neberou nějak speciálně. Ale cítím to z kabiny. Snažíme se jim vtloukat to, že to nic speciálního není. Trénink probíhal jako každý jiný předzápasový," říká trenér HC MUNI Jiří Čtvrtníček.

Pernický přiznává, že atmosféru se snaží nevnímat. "Chci komunikovat, ale hluk je poznat ze všech stran a občas ani není na střídačce či ledě slyšet," tvrdí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pernický a Čtvrtníček o hokejovém souboji brněnských univerzit

"Hráči občas ani nevnímají v tom hluku, naše pokyny jsou občas dost minimalistické, protože hráči jsou ve svém transu. Je to obtížnější," ví Čtvrtníček.

Masarykově univerzitě bude letos chybět Pavel Tomaník, rekordman v počtu startů i bodů. "Osm nových hráčů přišlo, ale všichni dnes nenastoupí. Doufám, že je atmosféra strhne pozitivním směrem. Starší hráči se jim snaží předat zkušenosti, ale je to přesto pro ně poprvé a uvidíme, jak to bude vypadat," dodává kouč.

Změny, změny, změny

Také v Cavaliers došlo ke změnám. "Někteří skončili, museli se nabrat noví. Je to taková obměna v týmu. Stavíme na brankářích jako v minulé sezoně. Nebudu prozrazovat, kdo bude chytat, ať se na nás nemůžou nachystat," vtipkuje Pernický.

Těší ho, že liga se každý rok posouvá. "A je kvalitnější, za což jsem rád," myslí si kapitán týmu. Podle Čtvrtníčka je občas těžké sehnat nové hokejisty, letos tomu ale bylo jinak.

"Každý rok se pořádá čtrnáctidenní kemp, na který jsou zváni studenti, kteří už u nás hráli nebo se přihlásí. Měli jsme složité letos vybrat těch pětadvacet hráčů, což v minulé sezoně úplně nebývalo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články