Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Nebylo to jen o utkání v Sheffieldu, řekl Čerešňák po vyřazení Pardubic z Ligy mistrů

Cesta hokejistů Pardubic v Lize mistrů skončila už po základní části soutěže a na rozdíl od předchozího ročníku si osmifinále nezahrají. Definitivně o tom rozhodl poslední zápas v anglickém Sheffieldu, kde Dynamo prohrálo 2:3 po samostatných nájezdech.

Hokejisté Pardubic před utkáním Ligy mistrů
zdroj: x.com/ HC DYNAMO PARDUBICE

"Samozřejmě to bolí, chtěli jsme jít dál. Přijeli jsme i s trochu okleštěnou sestavou usilovat o postup. Bojovali jsme, ale nepovedlo se to," řekl pardubický obránce Peter Čerešňák. "Ale nebylo to jen o tomto utkání v Sheffieldu, nevyšlo nám pár předtím. Všechny zápasy v Lize mistrů rozhodně nebyly ideální," dodal slovenský bek.

Dynamo sezonu v Lize mistrů zahájilo dvěma výhrami v domácím prostředí, ale pak dvakrát prohrálo v Německu. A zvítězit dále nedokázalo ani nad Lahti, ani v Sheffieldu. "V Anglii to byl vyrovnaný zápas, měli jsme šance to překlopit na naši stranu v řádné hrací době i v nájezdech. Nakonec byl soupeř šťastnější," litoval Čerešňák.

V Sheffieldu hokejisté Dynama dvakrát vyrovnali. V prodloužení a nájezdech pak potřebovali uspět a získat bod navíc nutný k postupu do osmifinále. "Chtěli jsme vyhrát, abychom měli dva body. Věřili jsme, že dva budou stačit. Jeden je málo," konstatoval Čerešňák.

Pardubice proto přeskočila Tappara Tampere, která měla sice stejný počet bodů, ale v konečné tabulce o jednu výhru víc než Dynamo.

Východočeské mužstvo navíc dál trápí zranění a přibývající hráči na marodce. Kromě Sedláka do Anglie necestovali ani Roman Červenka s Jiřím Smejkalem, utkání v Sheffieldu navíc nedohrál Lukáš Radil, který musel odjet na vyšetření. "Není to příjemné, každý z nich je důležitý a chybí nám. Ale nejsme sami, zraněné hráče mají i další týmy. Musíme se s tím vyrovnat. A věříme, že se zároveň vrátí co nejdříve," poznamenal Čerešňák.

Dynamo po vyřazení z Ligy mistrů nasměruje pozornost na českou extraligu. "V pátek máme doma Třinec, musíme podat dobrý výkon. Nezbývá než se teď soustředit na extraligu. Bude tam i Spengler Cup, kde budeme chtít hrát opět o co nejlepší pozice," dodal Čerešňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články