Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sestřihy a momenty 12. dne: Rakušané překvapivě ovládli skupinu, osmifinále si zahrají také Slovinci

Nečekaným vítězem skupiny D se po triumfu 3:2 nad Nizozemskem stali fotbalisté Rakouska. Postup do osmifinále však nemine ani jejich soupeře a Francii. Ta si mohla v klidu dojít pro 3 body, opakovanou penaltou však srovnal polský kanonýr Robert Lewandowski. Bezbrankový závěr předvedli účastníci skupiny C, ze které dál jdou Angličané, Dáni a historicky poprvé i Slovinci.

Radost fotbalistů Rakouska z postupu do osmifinále
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Nizozemsko – Rakousko 2:3

Fotbalisté Rakouska na Euru porazili v závěrečném utkání skupiny D Nizozemsko 3:2 a nečekaně obsadili první příčku. Také jejich soupeř postupuje do osmifinále, ovšem po remíze Francie s Polskem až ze třetího místa. Rakousko v osmifinále narazí na druhý tým ze skupiny F, což může být Turecko, Česko nebo Gruzie.

Francie – Polsko 1:1

Až v posledním utkání ve skupině Polsko na letošním Euru poprvé bodovalo. Poláci už bez šance na postup se na závěr turnaje rozešli s Francouzi smírně 1:1. O branky se postarali Kylian Mbappé a Robert Lewandowski, kteří shodně proměnili penalty.

Anglie – Slovinsko 0:0

Angličané sice uhráli první místo ve skupině C, ale kritika na jejich herní projev bude doma na ostrovech pokračovat. V posledním utkání svěřenci Garetha Southgatea opět nenabídli kvalitní podívanou. Protrápili se ke kýženém bodu za remízu 0:0. Slovinci naopak zapsali i třetí remízu s slaví historický postup do osmifinále.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Anglie – Slovinsko

Dánsko – Srbsko 0:0

Málo fotbalu, málo šancí. Tak vypadal zápas mezi Dánskem a Srbskem na závěr skupiny C. Srbům velela postupová matematika útočit, ale hráli většinou Dánové. Ti byli nebezpečnější a snažili se hrozit srbské brance, ale žádná ofenzivní smršť se nekonala. Bezbranková remíza tak nabídla postup Dánům, zatímco Srbové se dvěma body skončili na čtvrtém místě tabulky a turnaj pro ně končí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Dánsko – Srbsko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články