Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Tragédie na MS. Švýcarská juniorka Furrerová podlehla svým zraněním

Mistrovství světa v silniční cyklistice se zahalilo do smutečních barev. Svým zraněním, která utrpěla ve čtvrtečním závodě juniorek, podlehla osmnáctiletá domácí závodnice Muriel Furrerová. Švýcarka měla během závodu tvrdý pád, po kterém musela být v kritickém stavu převezena do nemocnice. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Cyklistka Furrerová po zranění hlavy v závodě MS zemřela

Furrerová měla během závodu v hustém dešti z dosud nezjištěných příčin kolizi, při níž utrpěla těžké zranění hlavy a záchranářský vrtulník ji transportoval do nemocnice.

UCI již ve čtvrtek označila její stav jako "velmi kritický". V pátek mladá závodnice v curyšské nemocnici zraněním podlehla.

"S velkým zármutkem se dnes Mezinárodní cyklistická federace a organizační výbor Mistrovství světa v silniční a para cyklistice v Curychu dozvěděly tragickou zprávu o úmrtí mladé švýcarské cyklistky Muriel Furrerové. Mezinárodní cyklistická komunita ztratila závodnici, před níž byla zářivá budoucnost," uvedla UCI.

Již dříve v průběhu dne, kdy ještě Furrerová bojovala o život, federace avizovala, že přes vážnost situace počítá s pokračováním šampionátu podle jeho původního programu.

"V souladu s přáním rodiny Muriel Furrerové bude mistrovství světa pokračovat podle toho, jak bylo naplánované," oznámila UCI.

V sobotu se uskuteční závod elitní kategorie žen a v neděli uzavřou šampionát muži. Zrušen byl sobotní galavečer.

Šéf organizačního výboru Olivier Senn uvedl, že zatím nelze poskytnout žádné informace o okolnostech nehody Furrerové. Událost vyšetřují policie a státní zastupitelství.

"Ztratili jsme nadějnou mladou sportovkyni, která měla celý život před sebou. S tím je těžké se vyrovnat. Neumíme si představit, jaké to musí být pro její rodinu a přátele," řekl Senn.

Závody mužů a žen povedou po stejném úseku silnice, kde se smrtelná nehoda stala. "Byli jsme se na ten sjezd dneska znovu podívat," řekl Senn. "Bude tam víc našich lidí. Vždy děláme maximum pro bezpečnost jezdců," prohlásil šéf pořadatelů.

Loni v červnu na domácích silnicích zemřel jiný švýcarský cyklista Gino Mäder, který utrpěl smrtelnou nehodu během závodu Kolem Švýcarska.

Šestadvacetiletý závodník sjel ze silnice a zřítil se do rokle. "Je to pochopitelně další tragická smrt. Je to hodně podobné. Dnes je to Muriel," řekl Senn.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články