Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec nasázel Dukle čtyři góly, Teplice uspěly v Pardubicích. Zvítězilo i Slovácko a Jablonec

Fotbalisté Liberce v 10. kole první ligy zvítězili po obratu ve druhé půli na hřišti pražské Dukly 4:1, kde se krátce po změně stran dvakrát prosadil střídající Lukáš Letenay a v 56. minutě přidal pojistku Michal Hlavatý. Teplice vezou z Pardubic tři body za výhru 1:0. Zvítězilo také Slovácko, a to nad Karvinou 2:1. Jablonec doma porazil oslabený Hradec Králové 2:0.

Michal Hlavatý
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dukla vstoupila do utkání skvěle a už po 98 sekundách šla do vedení. Zeronik se na pravé straně zbavil dvou protihráčů a jeho střílený centr na zadní tyč doletěl až do sítě. Třiadvacetiletý záložník dal první gól při osmém ligovém startu.

Nyarka nahradil na začátku druhé půle Letenay, který zařídil bleskový obrat. Ve 48. minutě gólman Hruška neudržel Enemeho střelu ze střední vzdálenosti a slovenský útočník míč pohodlně dorazil. Stejná spolupráce zafungovala i o pět minut později, kdy si Letenay naskočil na Enemeho centr a hlavou vstřelil třetí gól v ligovém ročníku.

Kolaps Dukly završil v 56. minutě Hlavatý. Liberecký špílmachr po Tuptově chytré patičce zakončil přesnou střelou na přední tyč. Hlavatý se třetí brankou v ligové sezoně dotáhl na Letenaye na čelo týmové tabulky kanonýrů.

Dukla Praha – Slovan Liberec 1:4 (1:0)

Branky: 2. Zeronik – 48. a 53. Letenay, 56. Hlavatý, 90.+1 Višinský. Rozhodčí: Rozhodčí: Hocek – Leška, Zoufalý – Rouček (video). ŽK: Halinský, Višinský, Varfolomejev (všichni Liberec). Diváci: 2688.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ambler – Zeronik (78. Douděra), Kozma (83. Bačinský), Lichý, Šebrle (84. Moulis) – Řezníček, Mešanovič (78. Matějka). Trenér: P. Rada.

Liberec: Bačkovský – Halinský, Mikula, Purzitidis – Ghali (68. Zyba), Icha, Hlavatý (79. Varfolomejev), Kayondo – Eneme (79. Višinský), Tupta (57. Frýdek) – Nyarko (46. Letenay). Trenér: Kováč.

Pardubice hrály od 28. minuty bez vyloučeného Dominiquea Simona, v závěru úvodního dějství dostal červenou kartu i Tomáš Solil. V 57. minutě oslabil hosty Michal Bílek, i tak ale Severočeši početní výhodu využili, když se v 86. minutě prosadil z penalty premiérovým gólem v české lize střídající Roman Čerepkai. V nastavení dostal červenou i domácí trenér Jiří Saňák.

Skláři zvítězili teprve podruhé v sezoně nejvyšší soutěže a po sérii čtyř ligových proher. Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly zůstali v tabulce předposlední, na dnešního soupeře a nováčka pražskou Duklu už ale ztrácejí jen bod. Posledním Českým Budějovicím odskočili na pět bodů, Dynamo však odehrálo o zápas méně. Pardubice zvítězily v jediném z minulých šesti kol a jsou třinácté.

FK Pardubice – FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 86. Čerepkai z pen. Rozhodčí: Černý –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Podaný, Pospíšil – Všetečka (video). ŽK: Simon, Šimek, Vacek, Patrák (oba mimo hřiště), Saňák (trenér) – Bílek, Horský. ČK: 28. Simon, 45.+1 Solil, 90.+3 Saňák (trenér) – 57. Bílek. Diváci: 1732.

Pardubice: Stejskal – Surzyn (87. Zifčák), Noslin (74. Sychra), Lurvink, Šehič – Vacek (46. Polyák), Simon – Míšek (68. Jindra), Solil, Patrák (46. Šimek) – Zlatohlávek (81. Krobot). Trenér: Saňák.

Teplice: Ludha – Bílek, Mareček, Mičevič, Harušťák (77. Horský) – Emmer (61. Čerepkai), Jukl (61. Havelka), Kričfaluši, Trubač – Gning (77. Urbanec), Jásir (90. Cykalo). Trenér: Frťala.

Slovácko poslal v osmé minutě do vedení Stanislav Hofmann, který byl ale záhy vyloučen. Červenou kartu dostal na konci první půle i hostující kapitán Jaroslav Svozil. V 75. minutě přidal pojistku Marek Havlík, v závěru už jen snížil rovněž střídající brazilský útočník Kahuan Vinícius.

Domácí v lize bodovali s Karvinou pojedenácté za sebou. Tým z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži vyhrál po třech zápasech a v neúplné tabulce se posunul na šesté místo. Slezané v lize nebodovali po čtyřech utkáních a nespravili si náladu po vyřazení z domácího poháru od Kroměříže.

1. FC Slovácko – MFK Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 8. Hofmann, 75. Havlík – 87. Vinícius. Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Kotalík – Berka (video). ŽK: Kohút, Vaško, Havlík – Botos, Svozil, Planka, Memič, Singhateh, Vinícius, Hyský (trenér). ČK: 22. Hofmann – 45.+3 Svozil. Diváci: 4149.

Slovácko: Heča –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Ndefe, Vaško, Hofmann, Doski – Trávník – Blahút (83. Křišťan), Kim Sung-pin (23. Kukučka), Kohút (66. Havlík), Sinjavskij (66. Juroška) – Krmenčík (66. Kozák). Trenér: West.

Karviná: Lapeš – Krčík, Bergqvist, Svozil, Fleišman – Čavoš, Planka (46. Ražnatovič) – Memič (78. Singhateh), Botos (83. Boháč), Samko (83. Mikuš) – Vecheta (78. Vinícius). Trenér: Hyský.

Jablonec se posunul se na pátou příčku neúplné tabulky. Ve 33. minutě dostal červenou kartu bývalý křídelník Severočechů Václav Pilař a domácí po změně stran přesilovku využili. V 64. minutě otevřel skóre Michal Beran a pojistku přidal střídající Matěj Polidar.

Jablonec doma v lize s Hradcem podvanácté za sebou neprohrál a bodoval potřetí z posledních čtyř kol. Votroci naopak utrpěli porážku i ve čtvrtém venkovním utkání v sezoně nejvyšší soutěže a v tabulce jsou devátí s dvoubodovou ztrátou na severočeského soupeře. Královéhradeckému trenérovi Davidu Horejšovi nevyšel souboj proti bývalému klubu.

FK Jablonec –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

Branky: 64. Beran, 78. Polidar. Rozhodčí: Szikszay –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kubr, Volf V Zelinka (video). ŽK: Čanturišvili, Nebyla, Hollý, Alégué –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Samek, Petrášek, Krejčí, Horejš (trenér). ČK: 33. Pilař (Hradec). Diváci: 2342.

Jablonec: Hanuš V Martinec, Tekijaški, Hurtado (46. Puškáč) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Cedidla, Beran, Nebyla (46. Polidar), Čanturišvili (90. Štěpánek) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Suchan (87. Nardini) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Hollý, Kanakimana (73. Alégué). Trenér: Kozel.

Hradec: Zadražil –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Čihák, Petrášek, Spáčil –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Klíma, Kodeš (77. Krejčí), Samek (55. Dancák), Horák (67. Juliš) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Vlkanova, Pilař –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Griger. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články