Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Palmer šokoval čtyřmi góly za poločas, Souček zařídil West Hamu remízu

Tomáš Souček zařídil fotbalistům West Hamu remízu 1:1 na hřišti Brentfordu a 29. gólem v anglické Premier League překonal bilanci Milana Baroše. Z Čechů se v anglické nejvyšší soutěži častěji prosadil jen Patrik Berger, jenž má na kontě o devět branek víc. Nevídaná věc se povedla záložníkovi Chelsea Coleu Palmerovi, který dal jako první v Premier League čtyři góly během prvního poločasu. Londýnský tým díky tomu porazil Brighton 4:2.

Cole Palmer
zdroj: Reuters

Do čela tabulky se po výhře 2:1 nad Wolverhamptonem o bod posunul Liverpool, který tak využil remízy Manchesteru City na hřišti Newcastlu 1:1. Poprvé v ligové sezoně vyšel gólově naprázdno kanonýr Erling Haaland, který v prvních pěti zápasech nasázel deset branek. Bodově se na obhájce titulu a přespříštího soupeře pražské Sparty v Lize mistrů dotáhl Arsenal, byť nad Leicesterem zvítězil 4:2 až po gólech v nastavení.

West Ham propadl v úplném úvodu a už po 37 sekundách poslal domácí do vedení Mbeumo. Brentford otevřel v první minutě skóre i v předchozích dvou zápasech a potřetí za sebou to dokázal jako první v historii Premier League. Na hřišti Manchesteru City (1:2) 14. září skóroval Wissa již po 22 sekundách a před týdnem se Mbeumo trefil po 23 sekundách při další porážce na hřišti Tottenhamu (1:3).

Erling Haaland
zdroj: Reuters

Ani tentokrát to na vítězství nestačilo. Postaral se o to v 54. minutě Souček, který poprvé od 17. srpna v Premier League odehrál celé utkání. Jeho reprezentační kolega Vladimír Coufal naopak podruhé za sebou zůstal v lize mezi náhradníky.

Brighton šel na hřišti Chelsea do brzkého vedení zásluhou letní posila z Leedsu Ruttera. Ve 21. minutě ale Chelsea využila chybu v domácí rozehrávce a Palmer odstartoval galapředstavení. Na první gól navázal o sedm minut později proměněnou penaltou a hattrick završil za další tři minuty trefou do růžku branky z přímého kopu.

Ve 34. minutě pro změnu hosté potrestali chybu v rozehrávce Chelsea a Baleba snížil, ale Palmer ještě neřekl poslední slovo. Přestřelka po změně stran nepokračovala, ale svěřenci Enza Maresky se udrželi v jednobodovém dosahu za Manchesterem City a Arsenalem. Brighton po třech remízách v řadě poprvé v sezoně prohrál.

Liverpool otevřel skóre ve druhé nastavené minutě prvního poločasu. Po centru Dioga Joty z levé strany se hlavou prosadil obránce Konaté, pro nějž to byla premiérová branka v Premier League. Deset minut po startu druhého dějství srovnal Ajt-Núrí, jenž ke skórování využil špatné komunikace v obraně hostů. Nerozhodný stav však platil jen pět minut. Po faulu Semeda na Dioga Jotu ve vápně z penalty rozhodl Salah.

Svěřenci Arneho Slota mají po šesti zápasech na kontě 15 bodů, o jeden více než Manchester City i Arsenal. Wolves jsou poslední se ziskem jediného bodu.

Svěřencům Pepa Guardioly z Manchesteru City citelně chyběl klíčový záložník Rodri, který kvůli přetrženému vazu v koleně už v sezoně nenastoupí. Haalanda střelecky zastoupil chorvatský obránce Gvardiol, který ve 35. minutě po Grealishově akci zaseknutím vyřadil ze hry Burna a překonal brankáře Popea střelou na zadní tyč. Brzy po změně stran ale domácí Gordon utekl obraně a při snaze obejít Edersona jej brankář City fauloval. Nařízenou penaltu s přehledem faulovaný hráč proměnil.

V souboji neporaženého Arsenalu a na vítězství čekajícího Leicesteru vyhrál londýnský celek první poločas brankami Martinelliho a Trossarda, ale po přestávce dvakrát překonal Rayu obránce Justin. Arsenal následný tlak zužitkoval až v nastavení. Nejprve Sakův přetažený centr vrátil do mely před brankou Trossard a míč se odrazil od nohou záložníka Ndidiho do vlastní branky. O pět minut později proměnil kontr Havertz.

Anglická fotbalová liga – 6. kolo:

Newcastle – Manchester City 1:1 (57. Gordon z pen. - 35. Gvardiol), Arsenal – Leicester 4:2 (20. Martinelli, 45.+1 Trossard, 90.+4 vlastní Ndidi, 90.+9 Havertz – 47. a 63. Justin), Brentford – West Ham 1:1 (1. Mbeumo - 54. Souček), Everton – Crystal Palace 2:1 (47. a 54. McNeil – 10. Guéhi), Chelsea – Brighton 4:2 (21., 27. z pen., 31. a 41. Palmer – 7. Rutter, 34. Baleba), Nottingham – Fulham 0:1 (51. Jiménez z pen.), Wolverhampton - Liverpool 1:2 (56. Ajt-Núrí - 45.+2 Konaté, 61. Salah z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články