Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 12. KOLA: Aspiranti na titul nezaváhali, Baník začal pod Hapalem vítězně

Trojice Plzeň, Slavia, Sparta ve 12. kole ustála roli favoritů. Viktoria bez výraznějších těžkostí loupila v Jablonci, sešívaní i v dlouhém oslabení porazili Mladou Boleslav a Letenští deklasovali poslední Pardubice. Dařilo se také čtvrtému Hradci Králové, který pozdním gólem Daniela Vašulína skolil Brno 2:1. Baník Ostrava při premiéře trenéra Pavla Hapala zdolal Slovácko 3:1.

Jablonec - Plzeň 0:3

Po domácí porážce 2:4 s Bayernem Mnichov v rámci skupinové fáze Ligy mistrů se fotbalisté Plzně vrátili na vítěznou vlnu v české nejvyšší soutěži. Ve 12. kole deklasovali Jablonec na jeho stadionu 3:0 a pojistili si vedení v tabulce. Dvěma brankami se blýskl útočník Tomáš Chorý, pojistku přidal v závěru střídající Modou N'Diaye.

Slavia Praha – Mladá Boleslav 2:1

Více než 80 minut hráli v oslabení po vyloučení Oscara, přesto slávisté vyhráli nad Mladou Boleslaví 2:1. Rozhodující gól vstřelil těsně před přestávkou Ondřej Lingr. Sešívaní se tak vrátili před Spartu na druhé místo se čtyřbodovou ztrátou na Plzeň. Klub z města automobilů je jedenáctý.

Ostrava - Slovácko 3:1

První utkání pod vedením nového trenéra Pavla Hapala, první vítězství. Baník porazil 3:1 Slovácko, které hrálo téměř hodinu v početním oslabení po vyloučení Jana Kalabišky. Domácí nasměrovali k triumfu už v první půli Lasislav Almási se Srdjanem Plavšičem, v 58. minutě sice snížil Stanislav Hofmann, ale Filip Kaloč v závěru stanovil konečný výsledek.

Sparta Praha - Pardubice 5:2

Zajímavé utkání plné šancí a gólů se odehrálo na Letné. Domácí Sparta v něm deklasovala Pardubice 5:2 a zůstala v tabulce na třetím místě za Slavií, s níž se v neděli střetne v Edenu. Východočeši jsou poslední.

Hradec Králové - Brno 2:1

Úspěšné podzimní tažení Hradce Králové pokračovalo i ve 12. kole. "Votroci" sice s Brnem prohrávali brankou Jakuba Řezníčka, ale Jakub Rada ještě před přestávkou z pokutového kopu vyrovnal a Daniel Vašulín v 88. minutě rozhodl o vítězství 2:1. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka proto poskočili na čtvrté místo, Zbrojovka je desátá.

Bohemians 1905 - Olomouc 1:1

Výsledkem 1:1 skončilo vyrovnané utkání mezi Bohemians 1905 a Sigmou Olomouc. Hostující tým sice poslal už ve 3. minutě do vedení Florent Poulolo, ale domácí Martin Dostál po změně stran určil konečný výsledek. Ve 37. vzájemném duelu v nejvyšší soutěži se zmíněná mužstva už posedmnácté rozešla nerozhodně.

Teplice - České Budějovice 0:2

Druhou výhru v řadě si na stadionu soupeře připsaly České Budějovice. Tentokrát loupily v Teplicích po výsledku 2:0, který stanovili brankami Patrik Hellebrand se střídajícím Lukášem Čmelíkem. Dynamo proto poskočilo na osmé místo, "Skláři" klesli na čtrnáctou pozici.

Zlín - Liberec 2:1

Pětizápasová šňůra bez vítězství je minulostí. Fotbalisté Zlína udolali Liberec 2:1. "Ševce" poslal do vedení v první půli Youba Dramé, po přestávce vyrovnal z pokutového kopu Mick van Buren, ale rozhodující gól vstřelil v 76. minutě Lukáš Bartošák, jenž navázal na přesnou trefu z minulého týdne.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články