Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Bartošák opět skóroval a zastavil sérii zlínských nezdarů

Pětizápasová šňůra bez vítězství je minulostí. Fotbalisté Zlína udolali ve 12. ligovém kole Liberec 2:1. "Ševce" poslal do vedení v první půli Youba Dramé, po přestávce vyrovnal z pokutového kopu Mick van Buren, ale rozhodující gól vstřelil v 76. minutě Lukáš Bartošák, který navázal na přesnou trefu z minulého týdne.

Utkání Zlín - Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín vyhrál teprve podruhé v sezoně a nadále je předposlední, čtyři týmy před ním však mají pouze o bod více. Slovan nezvítězil ve čtvrtém kole za sebou a v neúplné tabulce je sedmý.

Dvě velké šance v úvodu zápasu se vměstnaly do 13. minuty. Po autovém vhazování vypálil z úhlu tvrdě Preisler a Rakovan měl se střelou plné ruce práce. Z následného protiútoku odcentroval Čanturišvili a Jawo ve vyložené šanci metr před brankou přestřelil.

"Ševci" pak zcela ovládli dění v první půli. Vytvořili si převahu a s ní i další šance. Ve 22. minutě hostující brankář Vliegen vyboxoval míč před sebe a Jawo zamířil opět mimo. Zaslouženého vedení se domácí dočkali ve 28. minutě. Přetažený centr vrátil před bránu Jawo, Talovjerov míč jen lehce nadzvedl a Dramé jej pak nekompromisně poslal do sítě.

Druhý gól visel ve vzduchu. Ve 42. minutě míč v rohu poskakoval po brankové čáře, ale nikdo z domácích jej nedokázal dopravit za čáru, až jej Vliegen poslal opačným směrem.

Po přestávce Severočeši přidali v ofenzivním pojetí a dočkali se vyrovnání. Po rohovém kopu a souboji domácích hráčů s Mikulou ve vápně nejprve nechal sudí Všetečka hru pokračovat, na zásah videorozhodčího však svůj výrok přehodnotil a odpískal penaltu. "Chtěl jsem střílet levačkou, ale někdo z domácích mě trefil do holeně na druhé noze. Pěkně to zabolelo," prohlásil liberecký kapitán Jan Mikula.

Pokutový kop Van Buren bezpečně proměnil. Nizozemský útočník se sedmou trefou v ročníku nejvyšší soutěže osamostatnil na druhém místě mezi kanonýry.

Větší snahu urvat vítězství měli v dalším průběhu zlínští fotbalisté. Odměna přišla v 76. minutě, kdy centrovaný trestný kop Bartošáka z pravé strany nikým netečován skončil v liberecké síti. "Trenér nás nabádá, abychom to takhle kopali. Snažil jsem se o to a tentokrát to vyšlo," okomentoval vítězný gól Bartošák.

V nervózním závěru uviděl kondiční trenér Liberce Čvančara červenou kartu za strčení do sudího. Severočechům se ale už nepodařilo vyrovnat a potřetí za sebou v lize se Zlínem prohráli.

Trinity Zlín – Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branka: 28. Dramé, 76. Bartošák - 61. Van Buren z pen. Rozhodčí: Všetečka - Váňa, Arnošt - Zelinka (video). ŽK: Silný - Valenta, Plechatý, Červ, Rabušic. Diváci: 2533.

Zlín: Rakovan - Reiter, Kolář, Simerský, Procházka - Dramé (67. Hrubý), Hlinka (67. Bartošák), Janetzký (89. Didiba), Čanturišvili - Jawo (78. Fillo), Silný (78. Vukadinovič). Trenér: Jelínek.

Liberec: Vliegen - Prebsl, Talovjerov, Plechatý - Mikula, Valenta (72. Višinský), Červ (83. Rondič), Preisler (72. Fukala) - Frýdek - Van Buren, Matoušek (6. Kozák, 72. Rabušic). Trenér: Kozel.

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Jsem rád, že to kluci zvládli. Za tu dřinu, kterou předvádí, si výhru zasloužili. Byli jsme nebezpečnějším týmem. V prvním poločase jsme měli asi tři vyložené příležitosti, ale dali jsme jen jednu branku. Liberec jsme do ničeho vážnějšího nepustili. Věděli jsme, že na míči je silný a že druhá půle bude složitější. Uchýlili jsme se k brejkovým situacím a přineslo to ovoce ze standardní situace. Nabádám hráče, aby to tak rozehrávali a povedlo se to. Tři body jsou pro nás hodně cenné, liga je nesmírně vyrovnaná."

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsem zklamaný, protože jsme prohráli zbytečně. Vstup do zápasu se nám nepovedl i vlivem zranění a rychlého střídání Matouška. Má zraněný kotník a podzim pro něj skončil. Zlín se dostal do tlaku, byl agresivnější, důraznější a dělal nám problémy. Zaslouženě šel do vedení. Po přestávce jsme se zlepšili a šli jsme za vyrovnáním. Pomohla nám penalta a měli jsme na tom být psychicky líp. Jenže jsme neuhlídali standardku, a to rozhodlo. Závěr byl plný emocí, ale výsledek se nám už nepodařilo zvrátit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články