Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 11. KOLA: Sparta nadělovala v Brně, Slavia klopýtla v Olomouci

Roli favoritů ustáli s přehledem. Fotbalisté vedoucí Plzně i třetí Sparty si v 11. kole připsali plný počet bodů - za vítězství 2:0 nad Mladou Boleslaví, respektive 4:0 v Brně. Naopak o body přišla Slavia, která nestačila na Olomouc. Jasnou výhrou potěšili své příznivce také hráči čtvrtého Hradce Králové, kteří navzdory hodinovému oslabení rozstříleli Teplice 4:1. Doma uspěly i poslední Pardubice, jež zastavily sedmizápasovou sérii porážek v utkání s Jabloncem.

Ibrahim Traoré po neproměněné šanci
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Plzeň - Mladá Boleslav 2:0

Po debaklu 0:5 od Bayernu Mnichov se fotbalisté Plzně vrátili na úspěšnou vlnu. V 11. kole vyhráli nad Mladou Boleslaví 2:0, udrželi neporazitelnost v ligové sezoně a vedou neúplnou tabulku se čtyřbodovým náskokem před Slavií. V 54. minutě otevřel skóre Luděk Pernica a konečný výsledek stanovil v závěru Václav Jemelka. 

Brno - Sparta Praha 0:4

Sobotní šlágr mezi Zbrojovkou a Spartou se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch hostujícího týmu. K vítězství 4:0 přispěli dvěma góly brněnský odchovanec Ladislav Krejčí mladší a útočník Jan Kuchta. Pražané po sérii pěti remíz podruhé za sebou bodovali naplno a pojistili si třetí místo, klub z moravské metropole je v neúplné tabulce sedmý.

Hradec Králové - Teplice 4:1

Více než hodinu hráli po vyloučení Petra Rybičky v početní nevýhodě, přesto fotbalisté Hradce Králové přejeli v mladoboleslavském azylu Teplice 4:1. První dva góly v ligové kariéře vstřelil Adam Gabriel, premiérově se v nejvyšší soutěži prosadil i střídající Ondřej Ševčík. "Votroci" doma zvítězili potřetí v sezoně a posunuli se na čtvrté místo v neúplné tabulce. Severočeši po čtyřech duelech prohráli a zůstali jedenáctí.

Slovácko - Bohemians 1905 2:4

Fotbalisté Bohemians si dokázali poradit v utkání 11. kola se Slováckem 4:2. Domácím přitížilo vyloučení Jiřího Borka ve třinácté minutě. Klokani se jetě před koncem prvního poločasu dostali do dvougólového vedení a průběh zápasu s přehledem kontrolovali. Penaltu v nastaveném čase a na konečných 2:4 upravil Vlastimil Daníček.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 2:0

Olomoučtí fotbalisté dokázali v 11. kole překvapit pražskou Slavii. Na domácím hřišti se do velké šance již v úvodu dostal Antonín Růsek, nicméně jeho hlavičku dokázal brankář Kolář zneškodnit. Hanáci však v tlaku nepolevovali a na střelu Slámy byl již Kolář krátký. Druhou brnaku po chybě v obraně přidal na úvod druhé poloviny Chytil. Slavia nedokázala odpovědět a z Hané neveze ani bod.

Pardubice - Jablonec 1:0

Série sedmi ligových porážek v řadě je u konce. Pardubice udolaly ve vršovickém azylu Jablonec 1:0 a poprvé se pod trenérem Radoslavem Kováčem radovaly z vítězství. Rozhodující gól vstřelil v 71. minutě Michal Hlavatý, který navázal na přesnou trefu z minulého týdne. Východočeši sice zůstávají v neúplné tabulce poslední, ale přiblížili se patnáctému Zlínu na rozdíl dvou bodů. Devátí Severočeši nebodovali po třech výhrách.

České Budějovice - Zlín 2:2

Fotbalisté Zlína zavítali v 11: kole na hřiště Českých Budějovic. Přetože se do první velké šance dostali hosté, byli to domácí, kteří šli po trefě Lukáše Havla do vedení. V rozmezí pěti minut navíc skóre zvedl Daniel Hais. Zlínští však dokázali srovnat a z jihu Čech si odvážejí alespoň bod za remízu. 

Liberec - Ostrava 0:0

Hráči libereckého Slovanu přivítali na domácím hřišti v utkání 11. kola ostravský Baník. V závěru prvního poločasu obdržel červenou kartu domácí Selassie. Ostravští však recept ke třem bodům nenalezli a z Liberce si tak vezou pouze bod za remízu 0:0. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články