Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Sparta přidržela Budějovice u dna, Krobot zařídil Pardubicím bod a Kliment sestřelil Duklu

Po devátém kole fotbalové ligy vede Slavia o skóre před Spartou, která v neděli zvítězila 2:0 na stadionu posledních Českých Budějovic, jež jsou tak stále s jedním bodem na chvostu tabulky. Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli na svém stadionu s Pardubicemi jen remízou 2:2. Olomouc a Dukla odehrály většinu zápasu v deseti hráčích a zápas rozhodl dvěma góly nejlepší střelec soutěže Jan Kliment, který dal v osmi zápasech už devět gólů. Za Duklu se poprvé trefil kanonýr Jakub Řezníček, který snížil na konečných 1:2. 

Mladá Boleslav – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pardubice vezou z Boleslavi bod

Hosty poslal do vedení Tomáš Zlatohlávek, ale Tomáš Ladra vyrovnal a po přestávce poslal Boleslav do vedení Vasil Kušej. Jenže remízu zařídil bývalý hráč domácích Ladislav Krobot po necelé minutě na hřišti.

Účastníkovi Konferenční ligy vázla kombinační hra, a neudržel vedení, které mu pátým gólem v sezoně a třetím v tomto ročníku ligy nabídl Kušej. Ten se tak dotáhl na Marečka, nejlepšího střelce týmu v nejvyšší soutěži.

Právě Mareček minutu po příchodu na trávník mohl navýšit náskok domácích, jenže tváří v tvář Stejskalovi neuspěl. Promarněná příležitost ho mrzela o to víc v 65. minutě, kdy hosté vyrovnali.

V 73. minutě mohl vrátit domácím vedení Kušej po nahrávce Vydry, který obešel tři protihráče. Videorozhodčí Berka však odhalil ofsajd. V závěru základní hrací doby mohl strhnout vedení na stranu hostů po rohovém kopu opět Krobot, jenže hlavičkoval pouze do náruče Trmala. Na podobě skóre už nic nezměnilo ani sedmiminutové nastavení.

FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 2:2 (1:1)

Branky: 35. Ladra, 48. Kušej – 8. Zlatohlávek, 65. Krobot. Rozhodčí: Hocek – Machač, Leška – Berka (video). ŽK: Mareček – Lurvink, Noslin. Diváci: 2277.

M. Boleslav: Trmal – Donát, Suchý, Králik – Kostka, Matějovský (60. Mareček), Vydra, Fulnek – Kušej, Ladra – Jawo (61. Pulkrab). Trenér: Brännström.

Pardubice: Stejskal – Surzyn, Noslin (84. Jindra), Lurvink, Šehič – Vacek (64. Darmovzal), Simon – Leipold (36. Míšek), Solil, Patrák (64. Krobot) – Zlatohlávek (64. Zifčák). Trenér: Saňák.

Sparta v Č. Budějovicích nevypadla z role

Jasný favorit v pohodě zvítězil. Posledním Českým Budějovicím se neosvědčila ani nová posila Ekpai, který byl už v závěru prvního poločasu vyloučen a Sparta pak už za stáleho tlaku vytěžila ještě druhý gól. 

Sparta začala drtivým tlakem, který završila v 11. minutě první brankou. Na Kairinenův centr z přímého kopu si naskočil Vitík a hlavou vstřelil už třetí gól v ligové sezoně. Reprezentační obránce se v týmové tabulce kanonýrů dotáhl na Birmančeviče.

Domácí se v úvodní čtvrthodině takřka nedostali k míči, v 17. minutě ale hned z první akce mohli vyrovnat. Adediran po Čermákově kolmici běžel z mírného úhlu sám na Vindahla, jenž jeho křižnou střelu vykopl. O chvíli později dokonce Čermák dostal hlavou míč do brány, pomezní sudí ale následně odmával ofsajd.

Jihočeši se dostali do zápasu, znovu je ale srazila situace ze 40. minuty. Ekpai udeřil pěstí do hlavy Rosse a sudí Starý po intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů změnil původní verdikt ze žluté na červenou kartu.

I v oslabení se dostal k nadějné hlavičce Križan a v nastavení měl na noze vyrovnání Čermák, z ideální pozice však bránu netrefil. Pouze tak potvrdil, že jeho tým má s jediným gólem nejhorší ofenzivu v soutěži. Jihočeši neskórovali už pět kol po sobě.

Favorita uklidnil až druhý gól krátce po změně stran. Birmančevič po rychlém brejku našel před bránou Krasniqiho a ten si sám před Fendrichem poradil. Kosovskému reprezentantovi nejprve zkazil radost signalizovaný ofsajd, videorozhodčí mu ale nakonec druhou trefu v české lize posvětil.

Dynamo České Budějovice – Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 11. Vitík, 55. Krasniqi. Rozhodčí: Starý – Kubr, Slavíček – Všetečka (video). ŽK: Tranziska. ČK: 40. Ekpai (oba Budějovice). Diváci: 6682.

Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, Brabec – Tischler, Hubínek (58. Šigut), Nikl (46. Krch), Trummer (63. Zíka) – Čermák (68. Ogiomade), Ekpai – Adediran (68. Tranziska). Trenér: Straka.

Sparta: Vindahl – Vitík (66. Pavelka), Ross (46. Panák), Zelený – Wiesner, Kairinen (76. Solbakken), Sadílek, Ryneš (46. Suchomel) – Krasniqi (76. Daněk), Birmančevič (66. Tuci) – Rrahmani. Trenér: Friis.

Olomouc má Klimenta a další tři body

Nejlepší kanonýr ligy dokázal, že má stále nabito. Kliment poslal Olomouc do vedení už v první minutě a po přestávce přidal i druhý gól. Porážku Dukly pak už jen zmírnil střídající Řezníček první trefou v dresu Dukly. Na víc už ale Dukla nestačila, a všechny body tak zůstaly na Hané.

Sigma Olomouc – Dukla Praha 2:1 (1:0)

Branky: 1. a 59. Kliment – 74. Řezníček. Rozhodčí: Kotala – Hurych, Kotík – Zelinka (video). ŽK: Pokorný, Mikulenka, Chvátal, Kliment, Dele – Hašek, Peterka, Zeronik. ČK: 6. Dohnálek – 45. Lichý. Diváci: 3387.

Olomouc: Stoppen – Chvátal, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Breite (9. Král), Langer (69. Spáčil) – Vodháněl (69. Dele), Zorvan, Mikulenka (46. Fiala) – Kliment (90. Muritala). Trenér: Janotka.

Dukla: Hruška – Vondrášek (84. Moulis), Hašek, Peterka, Ludvíček (46. Zeronik) – Šebrle (73. Douděra), Kozma, Lichý, Ambler – Matějka (60. Řezníček) – Mešanovič (46. Ullman). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články