Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Těžký střet a další ztráta pro Slavii v obraně. Ogbu utrpěl zlomeninu v obličeji

Slávistický fotbalista Igoh Ogbu utrpěl v utkání 9. kole první ligy proti Plzni zlomeninu jařmového oblouku v obličeji a v příštích dnech podstoupí operaci. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský věří, že čtyřiadvacetiletý nigerijský obránce by se mohl vrátit do hry na konci podzimní části sezony.

Igoh Ogbu byl v zápase s Plzní odnesen na nosítkách
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Ogbu se zranil v polovině prvního poločasu poté, co se v souboji po rohovém kopu srazil hlavou s plzeňským Svetozarem Markovičem. Po delším ošetřování byl odnesen na nosítkách a musel střídat. Chvílemi upadal do bezvědomí a ihned putoval do nemocnice, kde je hospitalizován.

"Jsme z toho všichni dost špatní, protože je to vážné zranění. Chtěli bychom mu moc věnovat dnešní zápas. Jak mám radost z výkonu v zápase, tak si vzpomenu na tohle a je mi to líto. Igi hrál ve skvělé formě, jeho výkony šly nahoru. Je pro nás strašně důležitý, je to skvělý organizátor hry," řekl Trpišovský po vítězství 3:0.

"Je to pro nás strašná ztráta. Podstoupí operaci a pak těžko odhadovat návrat. U jednotlivých hráčů je to vždy hodně individuální. Věřím, že by třeba mohl stihnout konec podzimu, doufejme," doplnil Trpišovský.

Jeho tým přišel během krátké doby už o druhého středního obránce. V červenci se zranil Tomáš Vlček, jenž bude podle odhadů chybět ještě přes půl roku. Ogbu patřil v úvodu sezony k oporám a stabilním členům základní sestavy Slavie.

"Je to druhá ztráta na stoperské pozici během pár měsíců. Na druhou stranu jsou tu připraveni kluci, kteří to musejí chytit za pačesy. Bavit se o tom, že nahradíte Igiho, je hrozně těžké. Ale tým se musí stavět tak, že musí v sezoně překonat veškeré ztráty, které přijdou. Musíme dobu, kdy nebude k dispozici, zvládnout bez něj. Hlavně ať je co nejdřív v pořádku a zpět s námi," řekl Trpišovský.

Ze zdravotních důvodů musel proti Plzni střídat i klíčový záložník Oscar Dorley, který odstoupil po poločase. Liberijský reprezentant má naražený bok, podle Trpišovského by ale zranění nemělo být vážné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články