Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v dráhové cyklistice 2024

Hradec sebral Sigmě výhru v nastavení, Řezníček spasil Duklu a Plzeň vyhrála v Ostravě

Po repre pauze se vrátil na stadiony ligový fotbal. V úvodním zápase 12. kola vedla Sigma Olomouc v Hradci gólem Mikulenky z prvního poločasu, ale i když hradecký Kodeš neproměnil penaltu, nakonec v nastaveném čase nápor domácího týmu zhodnotil Griger. V Praze na Julisce prohrávala Dukla s Pardubicemi, ale pak Mešanovič a Řezníček, který tak vstoupil do Klubu ligových kanonýrů, otočili výsledek. V boji o třetí místo nezaváhala Plzeň, která veze tři body za výhru 3:1 z Ostravy, kde se trefil dvakrát Adu a jednou Jirka.

Hradec Králové – Olomouc, Petrášek a Muritala
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Olomouci kvůli trestu za červenou kartu chyběl nejlepší ligový střelec Kliment, hosté přesto brzy udeřili. Ve 13. minutě doletěl Slámův přetažený rohový kop na zadní tyč k Mikulenkovi a ten i s pomocí odrazu od bránícího Kodeše dostal míč do sítě.

Rychle mohl odpovědět Mihálik, hlavou ale těsně minul. Neuspěl ani ve 32. minutě Čmelík, jehož pokus na přední tyč vytáhl brankář Stoppen.

Domácí vstoupili do druhé půle náporem a v 56. minutě dostali příležitost k vyrovnání. Muritala trefil ve vápně loktem do obličeje Čiháka a sudí Radina po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil kapitán Kodeš, ale Stoppen jeho nepovedený pokus vyrazil. Votroci neproměnili ani třetí pokutový kop v ročníku, pokaždé neuspěl jiný střelec.

Královéhradečtí se hnali za vyrovnáním, jejich aktivita ale dlouho nevedla ke gólovým šancím. Vyrovnali až ve třetí minutě nastavení, když Griger po Krejčího centru nejprve hlavou zblízka zamířil do břevna, odražený míč Stoppen nedokázal zachytit a jeho chyby už slovenský útočník využil ke své druhé brance v české lize.

Hradecký kouč David Horejš byl i po vyrovnání zklamaný. "Byli jsme ve všem jednoznačně lepším týmem. Olomouc neměla vůbec nic. Jeden z jejích nákopů za obranu jsme špatně vyřešili a pak jsme dostali z rohu nepochopitelný gól."

Radost neměl ani jeho protějšek Tomáš Janotka. "Odjíždíme zklamaní. Byli jsme blízko vítězství, přestože byl Hradec lepším týmem. Nepředvedli jsme dobrý výkon, zápas nám celkově nesedl."

FC Hradec Králové – Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 90.+3 Griger – 13. Mikulenka. Rozhodčí: Radina – Leška, Pospíšil – Zelinka (video). ŽK: Vlkanova, Petrášek – Pokorný, Breite, Muritala, J. Spáčil, Vodháněl. Diváci: 6285.

Hradec: Zadražil – Čihák (62. Kučera), Petrášek, K. Spáčil – Harazim (62. Griger), Kodeš, Samek (46. Dancák), Horák – Čmelík (70. Krejčí), Vlkanova – Mihálik (70. P. Juliš). Trenér: Horejš.

Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Král (77. Vraštil), Sláma – Breite, J. Spáčil (77. Langer) – Mikulenka (61. Vodháněl), Zorvan, Fiala (61. Dele) – Muritala. Trenér: Janotka.

Viktoria v Ostravě nezaváhala

Plzeň má střelce – je jím jednadvacetiletá letní posila Princ Adu. Ten se v Ostravě trefil do branky Baníku dvakrát a třetí gól přidal Jirka, který právě ghanského fotbalistu v závěru vystřídal. Odpověděl tak na snahu domácích o vyrovnání, když Šín v 87. minutě snížil na 1:2.

Baník Ostrava – Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)

Branky: 87. Šín – 5. a 43. Adu, 89. Jirka. Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlček – Petřík (video). ŽK: Chaluš – Havel. Diváci: 10 888.

Ostrava: J. Markovič – Juroška (61. Pojezný), Frydrych, Chaluš, Kpozo (76. Holzer) – Boula (85. Grygar), Rigo (61. Šín) – Buchta, Kubala (61. Tanko), Ewerton – Prekop. Trenér: Hapal.

Plzeň: Jedlička – Dweh, S. Markovič, Jemelka – Havel, Sojka (78. Panoš), Kalvach, Cadu – Šulc (90.+4 Hejda) – Vydra (82. Vašulín), Adu (82. Jirka). Trenér: Koubek.

Duklu zachránili výhrou veteráni Mešanovič a Řezníček

Zápas o zlaté body u dna tabulky rozhodli zkušení útočníci Mešanovič a Řezníček. Ti otočili výsledek zápasu, v němž na Julisce po poločase vedly Pardubice. Jenže pak se trefil bosenský útočník, který chvíli poté nahrál na vítězný gól šestřicetiletému Řezníčkovi. Ten se tak prostřílel do Klubu ligových kanonýrů pro fotbalisty, kteří nastříleli v ligových soutěžích minimálně stovku gólů.

Dukla Praha – FK Pardubice 2:1 (0:1)

Branky: 64. Mešanovič, 67. Řezníček – 38. Simon. Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Novák – Orel (video). ŽK: P. Rada (trenér) – Noslin, Pandula. Diváci: 3148.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ambler (71. Ludvíček) – Zeronik (83. Ullman), Kozma (46. Lichý), Pech, Šebrle (90.+5 Holiš) – Řezníček (90.+1 Špatenka), Mešanovič (83. Matějka). Trenér: P. Rada.

Pardubice: Stejskal – Surzyn, Noslin, Lurvink, Šehič – Vacek (70. Krobot), Polyák (83. Darmovzal) – Sychra (70. Leipold), Simon (58. Míšek), Patrák (76. Yahaya) – Zlatohlávek (83. Pandula). Trenér: Saňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články