Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Zlatá přilba 2024

Kozel po pětigólové demolici Liberce: Satisfakce je silné slovo, ale jsem šťastný

Jablonec pod vedením kouče Luboše Kozla triumfoval na stadionu Liberce jednoznačně 5:0 a připsal si nejvyšší výhru v podještědském derby v samostatné ligové historii. Právě Slovan se přitom v létě jeho služeb zřekl a na lavičce dal přednost Radoslavu Kováčovi. Kozel si navíc v prestižním duelu připsal jubilejní 100. ligové vítězství v trenérské kariéře.

Luboš Kozel
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na lavičce Liberce ani jedno z šesti podještědských derby v nejvyšší soutěži neprohrál. Ani to však Kozlovi nestačilo, nové vedení klubu v čele s majitelem Ondřejem Kaniou ukončilo s třiapadesátiletým koučem spolupráci.

Bývalý hráč Slavie zamířil k rivalovi a první vzájemnou konfrontaci jasně ovládl. Už na lavičce soupeře zlepšil svou sérii v derby na sedmé utkání bez porážky.

"Snažil jsem se nepřenášet na mužstvo, že mi na tom záleží. Na takový zápas motivovat ani nepotřebujete. Připravoval jsem tým tak, abychom byli silní a koncentrovaní. Spíš jsem se snažil hráče uklidnit. To se podařilo a domácí to nezvládli. Satisfakce je teď silné slovo, ale jsem šťastný. Navíc to bylo 100. vítězství v mojí trenérské kariéře," pokračoval Kozel, jehož svěřenci poskočili v neúplné tabulce na čtvrté místo.

Kania děkoval fanouškům

Kozel připravil s Jabloncem svému bývalému klubu neklidnou reprezentační pauzu, roztrpčený Kania zareagoval ještě v průběhu derby.

"Je 73. minuta jedné z nejpotupnějších proher a výkonů v historii klubu a fanoušci stále na tribunách fandí. Díky jim. Dnes jsme spadli na dno. V životě jsem zatím jen vítězil a tohle jsou pro mě nové pocity, zdržím se tak jakýchkoliv komentářů, kterých bych mohl později litovat," napsal majitel Slovanu na sociální síti X.

Liberec v létě výrazně přebudoval také kádr a začátek sezony neodpovídá jeho ambicím. Z šesti domácích zápasů dokázal porazit pouze Pardubice, v derby po přestávce hned čtyřikrát inkasoval.

"Zkušenosti rozhodně hrály roli. Na jaře jsem tu vedl Liberec při remíze 3:3 a z toho týmu nastoupilo teď za Jablonec sedm hráčů. Za Slovan myslím jen dva," poukázal Kozel.

"Porazil jsem Slavii, Spartu, ale vždy to bylo spíše ubojované vítězství. Z hlediska kvality hry bylo tohle pro mě asi opravdu nejsladší vítězství," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články