Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Box ČR 2024

Před poslední etapou Středoevropské rallye se do čela posunul Ogier, Mareš uzavírá desítku

Sebastián Ogier se před poslední etapou Středoevropské rallye posunul do průběžného vedení. Ještě tak zdramatizoval cestu za titulem v mistrovství světa Belgičanovi Thierry Neuvillovi, kterému se etapa vůbec nevyvedla a propadl z čela až na čtvrtou pozici. Naopak stále se daří českému jezdci Filipovi Marešovi, jenž drží desátou příčku.

Elfyn Evans a Scott Martin
zdroj: facebook.com/WRC - FIA World Rally Championship

Neuville vstupoval do dnešní etapy s náskokem tří sekund na Ogiera, v závěrečném testu dopolední sekce ale jezdec továrního týmu Hyundai chyboval. Hned dvakrát se ocitl s vozem mimo trať a v druhém případě i na chvilku uvázl v příkopu.

"Můj rozpis byl příliš optimistický. Na suchu by vše sedělo, ale na kluzké trati hrozilo, že nezatočíme. Radši jsem tak šel mimo," přiznal Neuville, který v erzetě ztratil 36 sekund.

Po druhé etapě je průběžně čtvrtý se ztrátou 40 sekund na Ogiera. Obhájce loňského vítězství na rallye, která vede po českém, rakouském a německém území, může v neděli v Pasově slavit v předstihu zisk titulu.

Do čela se po Neuvilleově zaváhání dostal legendární Francouz Ogier, který si v pátek stěžoval, že není schopen jet dostatečně rychle, přestože vůz funguje správně. Dnes mohl být spokojený.

"Během dne jsme museli reagovat na zrychlení Otta (Tänaka), ale celkově to byl dobrý den. A ještě lepší je, když vidím, že jsme v čele," pochvaloval si Ogier.

Ve vydařených výkonech pokračuje Mareš, jenž se po odstoupení Francouze Adriena Fourmauxe posunul na 10. místo absolutního pořadí, v kategorii WRC2 by nyní bral body za druhé místo.

"Byl to opravdu těžký den. Z pohledu najetých kilometrů jeden z nejdelších v mé kariéře. Udělal jsem jednu velkou chybu, ale jsme stále pozitivní. Auto je v dobrém stavu a do konce nám chybí jedna etapa," řekl Mareš.

Středoevropská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. etapě:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 2:10:12,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -5,2, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota GR Yaris) -14,0, 4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -39,8, 5. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:31,8, 6. Pajari, Mälkönenová (Fin./Toyota GR Yaris) -2:07,3, ...10. Mareš, Bucha (ČR/Toyota Yaris) -9:30,4, 20. Cvrček, Těšínský (ČR/Škoda Fabia) -17:40,3, 21. Kohn, Whittock (ČR, Brit./Ford Fiesta) -18:15,2, 26. Černý, Krajča (ČR/Ford Fiesta) -19:34,9, 32. Nešetřil, Černoch (ČR/Škoda Fabia) -37:24,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články