Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

ŽIVĚ: Finále extraligy softbalistů Havlíčkův Brod – Břeclav. Světoví nadhazovači v akci

Ve finále extraligy softbalistů probíhá vyrovnaná bitva týmů z Havlíčkova Brodu a Břeclavi a také souboj špičkových nadhazovačů. Proti sobě stojí Venezuelan Maiker Pimentel a elitní český tandem Michal Holobrádek a Jakub Osička. Havlíčkobrodští Hroši vedou 2:0 na zápasy, od 19:30 chtějí na domácím stadionu uspět potřetí a slavit titul. Očekává se napínavý duel, vždyť předchozí utkání se rozhodovaly až v tie-breaku v deváté směně. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
ŽIVĚ: Finále extraligy mužů Havlíčkův Brod – Břeclav

Břeclavští softbalisté chtějí získat třetí titul v řadě, svůj čtvrtý pak Hroši. Ti mají lepší výchozí pozici. Víkendové zápasy ovládli 5:4 a 6:4. Hlavním triumfem je Pimentel, který ve dvou zápasech předvedl neuvěřitelných 40 strikeoutů.

"On patří do top 5 nadhazovačů na celém světě. V zámoří házel velice dobře, špičkové týmy na něj dávaly pět bodů. Jsem rád, že jsme proti němu pokaždé dali čtyři body," prohlásil hrající trenér z Locos Břeclav Martin Magula.

Pimentel dokáže potrápit hlavně rychlostí. "Ta se blíží ke 130 km/h, těžko se na to dá připravit, ale kontaktovat jsme ho dokázali," dodal Magula.

Nadhazovač Locos Břeclav Michal Holobrádek
zdroj: Petra Voet

Locos ve finálových duelech předvedli celkem 10 úspěšných odpalů. Jenže Hroši se také opírají o skvělé pálkaře, kteří rovněž tvoří hráči ze zahraničí. Conrado Zanuttini z Argentiny předvedl letos přes 35 úspěšných odpalů, podobně je na tom také jeho krajan, catcher Juan Cruz Garolini.

"Jsme hrozně rádi, že jsme se dostali do situace, že si týmy musí pořídit pět zahraničních hráčů, aby vůbec proti nám mohly hrát. Zápasy jsou pak velice atraktivní a posouvají nás," pochvaloval si Magula.

Zdroj
ČT sport, Jiří Uhlíř, Česká softbalová asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články