Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Real předvedl velký obrat a Dortmund odjel s výpraskem, AC Milán v Lize mistrů konečně zabral

Vypadalo to na propadák, ale nakonec z toho je slavná výhra. Fotbalisté Realu Madrid otočili zápas Ligy mistrů s Dortmundem, v němž prohrávali v poločase 0:2 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nakonec ale zvítězili 5:2. První body získali v tomto ročníku slavné soutěže až ve třetím kole hráči AC Milán. Ti porazili před vlastními fanoušky 3:1 oslabené Bruggy. Juventus Turín na svém stadionu podlehl Stuttgartu 0:1 a Paris St. Germain dokázal jen dotáhnout vedení Eindhovenu a byla z toho remiza 1:1. Slovan Bratislava prohrál ve Španělsku 0:2 s Gironou, za níž odehrál celé utkání Ladislav Krejčí. Plný počet devíti bodů má pouze Aston Villa po triumfu 2:0 nad Boloňou.

Vinicius junior z Realu slaví gól v brance Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Dortmund podlehl Realu v červnu ve Wembley 0:2 a nyní stejným skóre vedl po úvodním dějství. Po půlhodině nejprve zužitkoval Guirassyho chytrou přihrávku Malen a o čtyři minuty později střelec úvodní branky připravil druhý gól pro Gittense. "Bílý balet" nastřelil ještě před pauzou dvakrát břevno, srovnal ale až po hodině hry rovněž "slepenými" góly. Na rozdíl jedné branky snížil hlavou Rüdiger, na kterého navázal z dorážky Vinícius Júnior.

V 83. minutě dokonal obrat ranou z úhlu Vázquez a v závěru završil drtivou půlhodinu Realu Vinícius Júnior po dvou individuálních akcích do otevřené obrany. Nejlepší hráč minulého ročníku Ligy mistrů dal svůj první hattrick v soutěži. Obhájci titulu částečně napravili porážku v Lille a mají stejně jako Dortmund šest bodů.

Girona se proti Slovanu ujala vedení krátce před pauzou, kdy Danjumovu nabídku před bránu zakončil Guttiérez. V 73. minutě přidal pojistku po tečované střele z přímého kopu Juanpe. V závěru navíc neproměnil domácí Stuani pokutový kop. Katalánský celek si připsal historicky první výhru v Lize mistrů, Slovan čeká na premiérový bod.

Už po třech kolech je blízko postupu do play off Aston Villa, která před středečním programem vévodí tabulce se skóre 6:0. Třetí výhru zařídili po změně stran McGinn s Duránem. V novém formátu se 36 týmy projde prvních osm přímo do osmifinále, mužstva na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze.

V utkání Juventusu se Stuttgartem se vše podstatné odehrálo až v závěru. V 84. minutě byl vyloučen obránce turínského týmu Danilo, následnou penaltu ale neproměnil Millot. Stuttgart, který v minulém kole remizoval s pražskou Spartou, ale nakonec přece jen rozhodl v nastavení po svižné kombinaci a zakončení Tourého.

AC Milán v úvodních dvou kolech podlehl Liverpoolu a Leverkusenu, dnes ale potvrdil roli favorita. "Rossoneri" poslal do vedení v 35. minutě trefou přímo z rohového kopu Pulisic. Následně viděl červenou kartu za ostrý "šlapák" Onyedika, hosté přesto dokázali srovnat v 51. minutě zásluhou Sabbeho. O výsledku ale rozhodly dva zásahy Reijnderse. V závěru mohl slavit i šestnáctiletý domácí útočník Camarda, nejmladšímu italskému hráči v historii soutěže však zkazil gólovou radost videorozhodčí, který odhalil ofsajd.

Monaku pomohl k vítězství dvěma góly záložník Minamino. Knížecí celek má po třech zápasech sedm bodů a zatím je v čele neúplné tabulky, srbský celek je na nule.

Stejně jako Monako je na tom v tabulce i Arsenal, jenž si poradil doma 1:0 se Šachtarem Doněck, přestože Trossard neproměnil penaltu. Rozhodla Riznykova vlastní branka z první půle. Sedm bodů má i Sporting Lisabon, který uspěl 2:0 ve Štýrském Hradci. Paris St. Germain remizoval doma 1:1 s PSV Eindhoven.

Fotbalová Liga mistrů – 3. kolo:

AC Milán –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ FC Bruggy 3:1 (1:0)

Branka: 61. a 71. Reijnders, 34. Pulisic – 51. Sabbe. Rozhodčí: Zwayer (Něm.). ČK: 40. Onyedika (Bruggy).

Monako –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Crvena zvezda Bělehrad 5:1 (2:1)

Branky: 21. a 70. Minamino, 45.+4 Embolo, 54. Singo, 90.+6 Akliouche – 27. Ndiaye z pen. Rozhodčí: Stieler (Něm.).

Arsenal –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Šachtar Doněck 1:0 (1:0)

Branka: 29. vlastní Riznyk. Rozhodčí: Bastien (Fr.).

Aston Villa –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Boloňa 2:0 (0:0)

Branky: 55. McGinn, 64. Durán. Rozhodčí: Pinheiro (Portug.).

Girona –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Branky: 42. Gutiérrez, 73. Juanpe. Rozhodčí: Fesnic (Rum.).

Juventus Turín –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Stuttgart 0:1 (0:0)

Branka: 90.+2 Touré. Rozhodčí: Eskäs (Nor.). ČK: 84. Danilo (Juventus).

Paris St. Germain –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ PSV Eindhoven 1:1 (0:1)

Branky: 55. Hakimí –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 34. Lang. Rozhodčí: Nyberg (Švéd.).

Real Madrid –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Borussia Dortmund 5:2 (0:2)

Branky: 63., 86. a 90.+3 Vinícius Júnior, 60. Rüdiger, 83. Vázquez –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 30. Malen, 34. Gittens. Rozhodčí: Kovács (Rum.).

Sturm Štýrský Hradec –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Sporting Lisabon 0:2 (0:1)

Branky: 23. Santos, 53. Gyökeres. Rozhodčí: Kruašvili (Gruz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články