Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Joudrs Praha dál vládnou extralize softbalistek

Nadvláda nekončí. Softbalistky Joudrs Praha vybojovaly pátý titul v řadě a celkově už jedenáctý. Tečku za sezonou udělaly vítězstvím nad svým pražským rivalem Sabatem. Celkově hráčky z Bohnic zvládly jednoznačně 3:0 na zápasy.

zdroj: ČT24

"Máme velkou radost, ještě nám to snad dojde. Jsem na svůj tým obrovsky hrdý, umíme hrát pod tlakem a v obraně, když je potřeba," prohlásil trenér mistrovského Joudrs Tomáš Kusý.

Velkou zásluhu na titulu má nadhazovačka Adéla Linková, která odházela všechny tři zápasy a celkem v nich zaznamenala 18 strikeoutů.

Pražský tým Sabat se dostal do finále extraligy po 17 letech, když si v semifinále poradil proti Žralokům Ledenice s reprezentační nadhazovačkou Veronikou Peckovou. Ve finále proti favorizovaným Joudrs si ve třech duelech připsali pouze jediný bod (3:0, 9:1 a 2:0).

Ve třetím utkání v Bohnicích se prosadila ve druhé směně domácí Jana Furková, která se dostala na třetí metu. Po odpalu Elišky Slaninové pak doběhla pro první bod. Ten druhý zařídila v dohrávce páté směny odpalem do pravého pole Veronika Klimplová, když poté doběhla na domácí metu její spoluhráčka. I když hráčky Sabatu předvedly šest úspěšných odpalů, bod se jim stáhnout nepodařilo.

"Druhé místo v extralize je pro nás velký úspěch. My jsme uspět hodně chtěli, ale Joudrs bylo lepší. Kdyby se hrálo na šest zápasů, v jednom bychom je snad porazili," řekla zkušená nadhazovačka Lucie Maršíková.

Zdroj
ČT sport, Czech Softball

Hlavní zprávy

Nejčtenější články