Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Mladíci Manchesteru City dali sparťanům tři góly a přidrželi je u dna tabulky

Tři zápasy, tři porážky. To je zatím nepříznivá bilance sparťanských fotbalistů do 19 let v Youth League. Letenští mladíci podlehli favorizovanému Manchesteru City na jeho stadionu 0:3 a po úvodních prohrách se Salcburkem a ve Stuttgartu zůstali bez bodu, navíc jim patří poslední místo mezi 36 týmy v tabulce.

Devatenáctka Manchesteru City
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Mladí sparťané v soutěži podruhé za sebou neskórovali a prohráli 0:3. V Manchesteru proti domácímu favoritovi herně až tolik nezaostávali a několikrát dokázali zahrozit, gólu se však nedočkali. Zápas rozhodl hattrickem osmnáctiletý útočník Justin Oboavwoduo, který dal první dvě branky už do poločasu.

Ligová fáze Youth League kopíruje Ligu mistrů. Hraje se rovněž novým systémem s 36 kluby v jedné tabulce, na rozdíl od prestižní soutěže pro A-týmy má jen šest místo osmi kol. Do vyřazovací fáze postoupí 22 celků. Bez bodového zisku zůstávají už jen tři mužstva, Pražané jsou vinou nejhoršího skóre poslední.

Youth League se v této sezoně účastní i Zbrojovka Brno, která úvodním duelem v Trenčíně od 18:00 rozehrála druhou větev soutěže – mistrovskou část. České maximum v mládežnické soutěži drží Příbram, v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Youth League pro fotbalisty do 19 let - 3. kolo:

Manchester City - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 10., 37. a 82. Oboavwoduo.
Sestava Sparty: Zajac - Říha, Krpálek (9. Piralič, 64. Havrlík), Diviš (78. Demmer) - Novák, Tošnar, Horák, Liška (78. Kotrba) - Rus, Kaczmarek (78. Pavlík), Hranoš. Trenér: Kopáňko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články