Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Manuel, Järvinen a Rada jsou v nominaci na cenu Golden Tracks

V nominaci na vycházející atletickou hvězdu roku má Česko své zástupce. Mezi desítkou nominovaných žen v anketě Golden Tracks je čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel a mezi deseti nominovanými muži jsou desetibojař Tomas Järvinen s překážkářem Michalem Radou. Finálovou nominaci na svém webu zveřejnila Evropská atletika. Vítězové budou spolu s dalšími kategoriemi vyhlášeni na galavečeru 26. října ve Skopji.

Lurdes Gloria Manuel
zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Manuel se v srpnu v Limě stala na čtyřstovce juniorskou mistryní světa. Ještě předtím doběhla čtvrtá na evropském šampionátu dospělých v Římě, na olympijských hrách v Paříži postoupila do semifinále.

Titul světového šampiona vybojoval v peruánské metropoli také osmnáctiletý Järvinen, jenž výkonem 8425 bodů těsně zaostal za sedm let starým juniorským maximem Němce Niklase Kaula. O rok mladší Rada doběhl v Limě těsně druhý na překážkářské čtyřstovce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lurdes Gloria Manuel a Tomas Järvinen o juniorském MS

Hlasovat budou stejně jako ve zbývajících třech kategoriích fanoušci na sociálních sítích, členské federace, média a odborná komise do 8. října, každá skupina ovlivní konečné výsledky ze čtvrtiny. Poté budou oznámeni tři finalisté v kategorii mužů i žen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články