Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Titán, který ve sprintu obral o míč Dembélého. Španělský tisk vyzdvihuje výkon Krejčího

Pochvala ze strany trenéra Míchela i španělského tisku mířila po prvním utkání Ligy mistrů na jeho adresu. Obránce Girony Ladislav Krejčí prožil povedený debut v prestižní soutěži, přestože už ve 20. minutě obdržel žlutou kartu. Ani on ale nakonec nezabránil porážce 0:1 na hřišti PSG brankou z 90. minuty. Média vyzdvihla především Krejčího zákrok proti Ousmanemu Dembélému.

Ladislav Krejčí z Girony v souboji s Ousmanem Dembélém z PSG
zdroj: Reuters autor: Sarah Meyssonnier

Dembélé se na začátku druhého poločasu řítil sám na branku Girony. Pětadvacetiletý český reprezentant, který po letním přestupu ze Sparty odehrál v úvodních pěti kolech španělské ligy jen deset minut, francouzského útočníka po dlouhém sprintu dostihl a výborným zákrokem mu zmařil vyloženou příležitost.

"Ukázal svoje přednosti. Nahoře titán, dole svými přihrávkami rozbíjel řady. K dovršení svého výkonu zabránil Dembélému skórovat poté, co ho dohnal ve sprintu na více než 30 metrů," napsal Mundo Deportivo. Další deník As označil Krejčího výkon za úchvatný, upozornil rovněž na jeho vysokou úspěšnost přihrávek.

Také podle katalánského listu Sport patřil Krejčí spolu s brankářem Gazzanigou k nejlépe hodnoceným hráčům zápasu. "Jeho první start byl překvapením. Dobře držel svou pozici a ukázal, že se nebojí obranných zákroků," odůvodnil Sport nadprůměrnou známku 8.

"Hodně mu důvěřujeme. Měl problém se zraněním, kvůli tomu začal sezonu na lavičce. Určitě však bude naším důležitým hráčem," řekl po Krejčího soutěžním debutu v základní sestavě Girony trenér španělského celku Míchel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články