Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Šilhavý už není trenérem Ománu, u týmu skončil po vzájemné dohodě

Asijské angažmá je po necelých osmi měsících už minulostí. Bývalý kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý skončil na lavičce Ománu. Jeho výběru se nepovedl vstup do kvalifikace mistrovství světa 2026, když po venkovní porážce s Irákem (0:1) nestačil doma ani na Jižní Koreu a prohrál 1:3.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Omán je po úvodních dvou zápasech jedné ze tří šestičlenných asijských skupin na posledním místě.

Šilhavý převzal ománský tým na začátku února a podepsal smlouvu do roku 2026. Do exotického angažmá si vzal také české asistenty Jiřího Chytrého, Milana Veselého, kondičního trenéra Pavla Čvančaru a analytika Františka Ševínského.

Jaké bylo reprezentační okno z českého pohledu? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Úvod u ománské reprezentace mu vyšel. Na jaře si připsal tři vítězství po sobě a jednu remízu a s mužstvem z prvního místa postoupil do třetí fáze světové kvalifikace. V ní ale tým na úvod podlehl dvěma favoritům, s Koreou přitom až do 82. minuty držel nerozhodné skóre.

"Ománská fotbalová asociace a český trenér Jaroslav Šilhavý se po vzájemné dohodě domluvili na ukončení spolupráce. Rada asociace mu děkuje za práci, kterou po dobu svého působení v roli trenéra národního týmu vykonal, a přeje mu mnoho úspěchů do budoucna," uvedl tamní svaz.

Šilhavý převzal Omán nedlouho poté, co loni v listopadu navzdory postupu na letní mistrovství Evropy po posledním utkání kvalifikace skončil na lavičce českého mužstva. Bývalý obránce předtím trénoval výhradně domácí kluby, Liberec a pražskou Slavii dovedl k ligovému titulu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články