Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Priskeho Feyenoord vstoupil do Ligy mistrů katastrofální porážkou s Leverkusenem

Brian Priske za sebou nemá dobrý vstup do Ligy mistrů. Jeho Feyenoord Rotterdam prohrál s Leverkusenem vysoko 0:4. V dalším ze zápasů Crvena zvezda Bělehrad podlehla Benfice Lisabon 1:2. Atlético Madrid si stejným poměrem poradilo s Lipskem, naopak duel Arsenalu s Atalantou skončil bez branek. O senzaci se postaralo Monako, které vyhrálo 2:1 nad Barcelonou.

Zklamaný Brian Priske
zdroj: Reuters

Na lavičce vítězného celku zůstal gólman Matěj Kovář, další český reprezentant Patrik Schick zasáhl do hry od 62. minuty. Benfica Lisabon zvítězila na stadionu Crvene zvezdy Bělehrad 2:1.

Bayer šel do vedení na stadionu De Kuip po necelých pěti minutách. Zerrukí přišel na vlastní polovině o míč a Wirtz zpoza vápna otevřel skóre. Alžírský reprezentant mohl svou chybu napravit v deváté minutě, jenže jeho gól kvůli ofsajdu neplatil.

Po půlhodině hry hosté zvýšili poté, co Grimaldo zblízka zužitkoval Frimpongovu přihrávku. Za dalších šest minut nizozemský reprezentant Frimpong odcentroval před branku a Wirtz zakončením z první zasadil domácím další ránu. Jednadvacetiletý tahoun Bayeru se stal prvním Němcem, který při debutu v "milionářské" soutěži zaznamenal minimálně dvě trefy. Poločas hrůzy pro Feyenoord, v jehož sestavě nechyběl bývalý sparťan Hancko, završil gólman Wellenreuther, jenž si srazil hlavičku Tapsoby do branky a gól mu byl připsán jako vlastní.

Po změně stran se už nic důležitého neodehrálo. Úřadující němečtí mistři vyhráli venku i čtvrtý soutěžní duel v sezoně. Naopak nizozemský celek, který vede bývalý trenér Sparty Brian Priske, sice utrpěl první porážku v ročníku, nevyhrál však čtvrtý z posledních pěti zápasů. Oba celky vyzvou letenský tým, který ve středu porazil doma Salcburk 3:0, před vlastními fanoušky.

"Jestli jsem v šoku? Nevím, zdali je to to správné slovo. Především mě zaskočilo, jaké góly jsme inkasovali, to v Lize mistrů není možné. Bayer nás těžce potrestal," citoval klubový web Priskeho. "Můj tým si vedl hodně dobře. Hráli jsme velmi vyspěle navzdory bouřlivé atmosféře. Dnes se nám povedlo vstřelit nejen góly, ale i dobře bránit, což je v Lize mistrů důležité. Musíme to předvádět i v dalších zápasech," uvedl trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

Lipsko na madridském stadionu Wanda Metropolitano vedlo už od čtvrté minuty zásluhou Šeška, po necelé půlhodině hry vyrovnal Griezmann. Stejný hráč se pak asistencí v závěru normální hrací doby podílel na vítězné trefě Giméneze.

Zatímco Rojiblancos se na Letné představí koncem listopadu, Brest na jeho začátku. Francouzský celek proti obhájci rakouského titulu skóroval jako první díky Magnettimu, v nastavení první půle si dal vlastní branku domácí záložník Fernandes. Po změně stran rozhodl o triumfu Brestu někdejší slávistický útočník Sima. V závěru byl vyloučen hostující Lavalée.

Barcelona hrála v Monaku v oslabení už od 10. minuty. Gólman Ter Stegen chybně rozehrál a García nedovoleně zastavil Minamina, který by běžel sám na branku. Od rozhodčího okamžitě uviděl červenou kartu. Knížecí klub využil přesilovku v 16. minutě gólem Aklioucheho, za hosty srovnal sedmnáctiletý mistr Evropy se Španělskem Yamal. Po přestávce zařídil domácím plný bodový zisk Ilenikhena. Katalánské mužstvo nenavázalo na úvodních pět výher ve španělské lize.

V souboji Bergama s Arsenalem měli blíže k výhře domácí, jenže gólman Raya ve druhé půli vychytal penaltu Reteguiho a fantastickým zákrokem zneškodnil i jeho dorážku hlavou.

Benfica rozhodla o výhře proti CZ Bělehrad v úvodním dějství, kdy se trefili Turci Aktürkoglu a Kökcü. V závěru snížil střídající Milson. Už v prvním poločase musel kvůli zranění střídat hostující Bah, na druhé straně jiný bývalý hráč Slavie Olayinka přišel na hřiště v 71. minutě.

1. kolo fotbalové Ligy mistrů:

Crvena zvezda Bělehrad – Benfica Lisabon 1:2 (0:2)

Branky: 86. Milson – 9. Aktürkoglu, 29. Kökcü. Rozhodčí: Oliver (Angl.).

Feyenoord Rotterdam – Leverkusen 0:4 (0:4)

Branky: 5. a 36. Wirtz, 30. Grimaldo, 45. vlastní Wellenreuther. Rozhodčí: Massa (It.).

Bergamo – Arsenal 0:0

Rozhodčí: Turpin (Fr.).

Atlético Madrid – Lipsko 2:1 (1:1)

Branky: 28. Griezmann, 90. Giménez – 4. Šeško. Rozhodčí: Kružliak (SR).

Brest – Sturm Štýrský Hradec 2:1 (1:1)

Branky: 23. Magnetti, 56. Sima – 45.+1 vlastní Fernandes. Rozhodčí: Walsh (Skot.). ČK: 89. Lavalée (Sturm).

Monako – FC Barcelona 2:1 (1:1)

Branky: 16. Akliouche, 72. Ilenikhena – 28. Yamal. Rozhodčí: Lindhout (Niz.). ČK: 10. García (Barcelona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články