Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Gól v Lize mistrů jsem si nedokázal ani představit, zářil Kairinen

Kaan Kairinen si ani ve snu nedokázal představit, že by mohl v Lize mistrů skórovat. Právě finský záložník ale proti Salcburku už po necelých dvou minutách hry skóroval, čímž položil základ k vysokému vítězství 3:0. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zelený po Salcburku: Dopředu jsme byli extrémně efektivní

Kairinen po 108 sekundách dorazil za brankáře rakouského týmu Janise Blaswiche střelu Lukáše Haraslína. "Gól v Lize mistrů znamená hodně. Už jen zahrát si ji je sen. Ani jsem si upřímně nedokázal sám sebe představit, jak v Lize mistrů dávám gól. Je to úžasný pocit. Ještě úžasnější pocit ale pramení z předvedeného výkonu a zisku tří bodů," řekl pětadvacetiletý středopolař.

Svoji vedoucí branku považoval za velmi důležitou. "Od začátku jsme je napadali, byli jsme dobří na míči. Brzký gól nám samozřejmě hodně pomohl a dodal nám sebevědomí," mínil Kairinen, který s Pražany dvakrát za sebou vyhrál titul a v minulém ročníku i domácí pohár.

Sparta první poločas ovládla 2:0. "Salcburk byl dobrý na míči, ale moc nehrozil. Hráli jsme hodně chytře, dlouho jsme sice zůstávali v bloku, ve finální třetině jsme ale byli velmi efektivní. To rozhodlo o naší výhře," pochvaloval si finský reprezentant.

Vyzdvihl i atmosféru na vyprodané Letné. "Hodně nám to pomáhá. Hráči, realizační tým, celý klub cítí od fanoušků energii. Je krásné tady hrát, ať už je to v české lize, domácím poháru nebo Lize mistrů. Pokaždé je tu fantastická atmosféra, která nám dodává hodně energie," dodal bývalý hráč Interu Turku, Midtjyllandu nebo Lilleströmu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články