Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Juniorské světové zlato. Manuel potvrdila roli favoritky, Järvinen je po úvodním dnu první

Česká atletka a čerstvá olympionička Lurdes Gloria Manuel s přehledem v Limě vyhrála čtvrteční finále a stala se juniorskou mistryní světa. Čtvrtkařka doběhla do cíle s náskokem 68 setin sekundy. Nejvyšší stupínek má na dosah i desetibojař Tomas Järvinen, v polovině soutěže je suverénně první. Přímé přenosy juniorského mistrovství světa sledujte na Eurovision Sport.

Lurdes Gloria Manuel
zdroj: Česká atletika

Devatenáctiletá Manuel navázala na loňské prvenství z evropského šampionátu juniorů v Jeruzalémě. V letošním roce byla mezi dospělými čtvrtá na mistrovství Evropy v Římě a startovala i na olympijských hrách v Paříži, kde postoupila do semifinále.

Osobní rekord si letos posunula na 50,52 sekundy, v historických tabulkách jsou před ní jen tři české čtvrtkařky. V Limě naplnila roli favoritky, už do cílové rovinky vbíhala se značným náskokem a zvítězila v čase 51,29.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Čtvrtkařka Manuel si doběhla pro světový juniorský titul

"Po tom včerejšku, kde jsme měly dva běhy, jsem cítila trochu těžší nohy, ale jsem ráda, jak se mi běželo a jak to dopadlo. Jsem šťastná," zářila Manuel v rozhovoru na svazovém webu a radostně pózovala s vlajkou. "Měla jsem v plánu se držet Nigerijky, ale ona v náběhu do poslední zatáčky už zpomalovala. Já se snažila dál si běžet svoje," dodala.

Po prvním dnu desetiboje suverénně vede český reprezentant Järvinen. Ten byl nejlepší na stovce, v dálce i ve výškařském sektoru a do druhé poloviny soutěže půjde s náskokem 211 bodů před Polákem Hubertem Trošciankou.

Naopak kvalifikace dálkařů se nepovedla Petru Meindlschmidovi, který byl letos sedmý na mistrovství Evropy a osobní rekord si posunul na 803 centimetrů. Jeden z medailových favoritů skočil v Limě jen 724 cm a obsadil 20. místo. Kladivář Jáchym Sádovský byl pátý, tyčkařka Nicole Krutilová sedmá a Karolína Jarošová doběhla na 3000 m překážek osmá. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články