Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vondroušová se zranila. Siniaková v Berlíně postoupila, Krejčíková v Birminghamu také

Odstoupením kvůli zraněné pravé noze skončil pro Markétu Vondroušovou turnaj WTA v Berlíně. Světová šestka, která by měla za necelé dva týdny obhajovat titul ve Wimbledonu, vzdala střetnutí s Ruskou Annou Kalinskou za stavu 5:5 v prvním setu. Se světovou desítkou Uns Džábirovou vypadla Linda Nosková. Kateřina Siniaková naopak do čtvrtfinále postoupila přes Čeng Čchin-wen z Číny 6:4, 6:4. V Birminghamu postoupila do čtvrtfinále Barbora Krejčíková, když přehrála Harriet Dartovou 6:3, 6:4, a nyní ji čeká Ruska Anastasia Potapovová. Končí Marie Bouzková, která podlehla další Rusce Dianě Šnajderové 6:7, 3:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová v Berlíně zápas nedohrála

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová vedla v odloženém osmifinále nad Kalinskou díky brejku ve čtvrtém gemu už 5:2 a později servírovala na zisk první sady. Za stavu 5:3 ale na trávě podklouzla a poranila si pravé stehno.

Čtvrtfinalistka letošního Roland Garros si vyžádala pauzu na ošetření. Po návratu na kurt měla ovšem viditelné potíže a za stavu 5:5 se slzami v očích vzdala. Kalinská se v dalším kole utká buď s krajankou Darjou Kasatkinovou, nebo Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Siniaková dohrávku zvládla

Osmadvacetiletá Siniaková rozehrála střetnutí s finalistkou letošního Australian Open Čeng Čchin-wen ve středu. Zápas byl ale kvůli dešti za stavu 5:3 přerušen. Česká tenistka po návratu na kurt dotáhla úvodní sadu k úspěšnému konci a ve druhé se jí podařilo otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na 4:2.

V osmém gemu sice ještě jednou o servis přišla a Čeng Čchin-wen srovnala, Siniaková ale vzápětí získala další brejk a duel dopodávala k vítězství. Ve čtvrtfinále narazí na vítězku utkání mezi Američankou Jessicou Pegulaovou a Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Po boji s desátou hráčkou světového žebříčku skončila ve čtvrtfinále Linda Nosková. Devatenáctiletá Češka podlehla Tunisance 7:6, 3:6, 4:6.

Krejčíková v Birminghamu postupuje, Bouzková končí

Osmadvacetiletá Krejčíková vyhrála i druhý duel v Birminghamu bez ztráty setu. Proti 101. hráčce světa Dartové se mohla opřít o dobrý servis. Přišla o něj jen jednou, soupeřce ho vzala třikrát. První set získala díky brejku v šesté hře. Ve druhé sadě utekla Krejčíková brzy do vedení 5:1. Přestože další tři gamy ztratila, v závěru využila na podání hned první mečbol.

Vyřazení naopak musela skousnout Marie Bouzková. Osmá nasazená nezvládla v Birminghamu dobře rozehrané utkání s Dianou Šnajderovou z Ruska, které podlehla 6:7 a 3:6.

Pětadvacetiletá česká tenistka přitom v prvním setu vedla už 4:0, ale Šnajderová pěti gemy za sebou skóre otočila a sadu získala v tie-breaku poměrem 7:5. Ve druhé sadě už Bouzková soupeřce nestačila, dvacetiletá Ruska se ujala vedení 4:1 a zápas dovedla k postupu.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva):

Dvouhra – 2. kolo: Kalinská (Rus.) – Vondroušová (5-ČR) 5:5 skreč, Siniaková (ČR) – Čeng Čchin-wen (Čína) 6:4, 6:4, Džábirová (8-Tun.) - Nosková (ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, Gauffová (1-USA) - Alexandrovová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:2, Pegulaová (4-USA) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 7:5, Rybakinová (3-Kaz.) – V. Kuděrmětovová (Rus.) 6:4, 7:5.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva):

Dvouhra – 2. kolo:

Krejčíková (2-ČR) - Dartová (Brit.) 6:3, 6:4, Šnajderová (Rus.) – Bouzková (8-ČR) 7:6 (7:5), 6:3, Putincevová (Kaz.) – Kalininová (Ukr.) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články