Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muchová se po zranění ruky vrátí na kurty v Eastbourne, vyhlíží Wimbledon i olympiádu

Karolína Muchová se téměř po desetiměsíční pauze způsobené zraněním pravého zápěstí představí příští týden na travnatém turnaji v Eastbourne. Následně česká tenistka plánuje účast na Wimbledonu i olympijských hrách v Paříži. "Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat," řekla Muchová.

Karolína Muchová se raduje z postupu do semifinále US Open
zdroj: REUTERS

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce sehrála poslední duel loni v září, kdy v semifinále US Open nestačila na pozdější vítězku Američanku Cori Gauffovou. Kvůli bolavému zápěstí vynechala poté Turnaj mistryň, finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové či letošní Australian Open.

Vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala Muchová v únoru operaci a kvůli rekonvalescenci se nezúčastnila ani antukového Roland Garros, kde by obhajovala loňskou finálovou účast. V pořadí žebříčku WTA klesla na 34. místo.

"Období po operaci bylo pro mě mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím," uvedla Muchová.

Bývalá světová osmička měla po operaci ruku šest týdnů v pevné dlaze a poté další dva týdny v kratší. Po odstranění dlahy se potýkala s velkou únavou ruky a těžko hýbala prsty. "Bylo to velmi frustrující, ale věděla jsem, že to zvládnu," podotkla česká reprezentantka.

Po turnaji v Eastbourne se bude chystat na Wimbledon a chce startovat i na hrách v Paříži. "Olympiáda je pro mě obrovská motivace. Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis," dodala.

V Paříži by měla startovat také ve čtyřhře, a to po boku vítězky loňského Wimbledonu Markéty Vondroušové. "S Maky se zapíšeme do čtyřhry a doufám, že nám to půjde," doplnila Muchová pro CANAL+ Sport.

Zdroj
ČTK, Canal+ Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články