Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Siniaková opět otočila zápas a v Clevelandu si zahraje čtvrtfinále, Nosková postoupila v Monterrey

Že je velká bojovnice, opět prokázala Kateřina Siniaková. Česká tenistka si zahraje v Clevelandu čtvrtfinále, když ve druhém kole, stejně jako v prvním, dokázala otočit zápas s Jessicou Bouzasovou ze Španělska a zvítězila 2:6, 6:4 a 7:6. V turnaji, který je generálkou na poslední grandslam sezony US Open, třetí nasazená Češka už v úvodním kole otočila zápas ze stavu 1:5 ve třetím setu. Do čtvrtfinále postoupila také Linda Nosková, a to na turnaji v Monterrey v Mexiku.

Linda Nosková
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Šestá nasazená Češka porazila na generálce na US Open Číňanku Wang Si-jü 6:4 a 7:6. Příští soupeřkou Noskové bude Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Zatímco v úvodním kole Nosková ztratila jediný gem s deblovou specialistkou Annou Danilinovou z Kazachstánu, s Wang Si-jü strávila na kurtu téměř dvě hodiny. V úvodním setu devatenáctiletá česká olympionička využila náskoku brejku, zato ve druhé sadě si obě hráčky servis držely.

Za stavu 6:5 ještě dva mečboly Nosková nevyužila, ale tie-break po celkově šestém mečbolu vybojovala 13:11. Zároveň tři setboly 35. hráčka světového žebříčku odvrátila.

Šestatřicátá hráčka světa Siniaková byla opět blízko vyřazení. V úterní bitvě s Japonkou Sajakou Išiiovou potvrdila roli favoritky až poté, co odvrátila tři mečboly a zachránila téměř ztracený zápas. S Bouzasovou prohrávala v úvodu 0:4, ve druhém setu byla neustále o brejk pozadu a v třetí sadě ztrácela už 3:5.

Tie-break s 80. hráčkou žebříčku ale Siniaková zvládla suverénně. Od stavu 2:2 získala pět míčků. Postup tak slavila po divokém zápase, v němž udělala 13 dvojchyb a devětkrát ztratila servis. O semifinále si zahraje buď proti další Španělce Saře Sorribesové, nebo domácí Američance Peyton Stearnsové.

Tenisový turnaj žen v Monterrey:

Dvouhra – 2. kolo: Nosková (6-ČR) – Wang Si-jü (Čína) 6:4, 7:6 (13:11), Alexandrovová (3-Rus.) – Zarazúaová (Mex.) 6:3, 6:4, Svitolinová (5-Ukr.) – Avanesjanová (Rus.) 6:4, 6:3, Jüan Jüe (7-Čína) – Martičová (Chorv.) 6:4, 6:1, Frechová (9-Pol.) – Glušková (Izr.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:1, Sunová (N. Zél.) – Carleová (Arg.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:2).

Tenisový turnaj žen v Clevelandu:

Dvouhra – 2. kolo: Siniaková (3-ČR) – Bouzasová (Šp.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články