Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Jurečka po dvou letech opustí Slavii, herní vytížení má získat v Rizesporu

Vysedávání na lavičce končí. Fotbalový útočník Václav Jurečka přestoupí z pražské Slavie do Rizesporu. Člen širšího kádru reprezentace a nejlepší střelec dvou posledních sezon nejvyšší soutěže je podle italského novináře Fabrizia Romana na cestě do Turecka a v pátek ho čeká zdravotní prohlídka.

Václav Jurečka
zdroj: slavia.cz

Podle Romana, který se specializuje na fotbalové přestupy, jsou podmínky transferu už dohodnuté. Na spadnutí tak je v krátké době další přesun českého hráče do turecké ligy. Minulý týden odešel z Fiorentiny do Kasimpasy reprezentační záložník Antonín Barák.

Třicetiletý Jurečka přišel do Slavie před dvěma lety ze Slovácka. V minulé sezoně nasázel v lize 19 gólů, rok předtím ještě o jeden více. Ve vršovickém klubu dal v 81 soutěžních utkáních 49 branek, na začátku ročníku ale vypadl z užšího kádru a trenéři ho ani nezapsali na soupisku pro Evropskou ligu.

Jurečka odchází z české ligy s bilancí 165 utkání a 68 gólů. Kromě Slavie a Slovácka si zahrál nejvyšší soutěž i za rodnou Opavu. V národním týmu má na kontě v devíti zápasech jeden zásah. Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikačním duelu s Faerskými ostrovy.

V Rizesporu si Jurečka zahraje i se dvěma bývalými hráči pražské Sparty. V aktuálně 12. týmu turecké ligy působí dánský obránce Casper Höjer a bulharský útočník Martin Minčev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články