Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Němci jsou krok od čtvrtfinále Davis Cupu

Němečtí tenisté si po výhře 3:0 nad Slovenskem poradili i s Chile a v Číně na závěrečném turnaji Davisova poháru vedou svoji skupinu C. Pokud Američané porazí v pátek slovenský výběr, mají postup do listopadového čtvrtfinále dokonce jistý. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Italové nakročili k obhajobě, krok od čtvrtfinále Davis Cupu jsou Němci

Německé reprezentaci se ve skupinové fázi daří i bez světové dvojky Alexandera Zvereva a dalších zraněných opor Jana-Lennarda Struffa a Dominika Koepfera. Zdárně je zastoupili Maximilian Marterer a Yannick Hanfmann, neboť obě své dvouhry vyhráli. Marterer dnes zdolal Tomáse Barriose 6:1, 6:3 a Hanfmann si poradil také ve dvou setech 7:5 a 6:4 s Alejandrem Tabilem.

Druhé vítězství si ve skupině D připsala Kanada, která si poradila 3:0 s Finskem a oplatila mu loňské vyřazení ve čtvrtfinále. "Letos jsme v nejsilnějším možném složení a všichni máme lepší formu než loni," řekl Félix Auger-Aliassime.

Denis Shapovalov zvítězil 7:6 a 6:2 nad Eerem Vasou. Auger-Aliassime zajistil daviscupovým šampionům z roku 2022 výhru triumfem 6:2, 6:3 nad Ottem Virtanenem a pak společně s Shapovalovem uspěli i ve čtyřhře.

První bod získalo Nizozemsko, které o výhře 2:1 nad Brazílií rozhodlo až ve čtyřhře. Jihoameričany poslal do vedení Joao Fonseca, který zdolal 6:4 a 7:6 Botce van de Zandschulpa, o vyrovnání se postaral Tallon Griekspoor výhrou 7:6 a 6:4 nad Thiagem Monteirem.

Ve čtyřhře pak úspěch Nizozemsku zajistili Wesley Koolhof s Van de Zandschulpem, když si poradili 6:4 a 7:6 s dvojicí Rafael Matos, Marcelo Melo.

Tenisový Davisův pohár:

Skupina C (Ču-chaj): Německo – Chile 3:0

Marterer – Barrios 6:1, 6:3, Hanfmann – Tabilo 7:5, 6:4, Krawietz, Pütz – Barrios, Soto 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články