Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Macháč: Kdyby to nebylo tak vážné, po kurtu bych se i plazil

Zápas musel vzdát, ale do šaten a na vyšetření jej vyprovázel potlesk španělských diváků. Ti ocenili, že se Tomáš Macháč dlouho pokoušel pokračovat a kurt opustil až v situaci, kdy nebyla jiná možnost. Macháč po utkání mluvil o tom, jak silné křeče do nohou dostával. Kapitán Jaroslav Navrátil takovou situaci ještě nezažil. Přímý přenos českého souboje s Austrálií sledujte živě od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters

Pětatřicátý hráč světa, který plní ve Valencii roli české jedničky, vyhrál nad čtyřnásobným grandslamovým šampionem Alcarazem první set v tie-breaku. Ve čtvrtém gamu druhé sady, kdy odvracel za stavu 1:2 dva brejkboly, se však ozvaly zdravotní potíže. "Bohužel dostal jsem křeč do celého těla. Snažil jsem se s tím pracovat, ale pak už s tím bohužel nešlo nic dělat," litoval Macháč.

"Už v průběhu toho gamu jsem byl trochu unavený. Věděl jsem, že to není optimální, jak by to mělo být. Ta dlouhá výměna mi bohužel vzala strašně moc síly. Snažil jsem se na to pak navázat, byl to vypjatý moment a chtěl jsem to udržet. Pak už jsem ale dostával křeče i do výměny a servisu a bylo hotovo," uvedl.

Přestože druhou sadu prohrál, snažil se po ošetření ještě nastoupit i do té třetí. Vydržel ale jen do stavu 40:40. Poté ho kapitán Jaroslav Navrátil stáhl. "Odeznělo to lehce na dva míče ve třetím setu, ale pak se to vrátilo. Snažil jsem se servírovat, ale jak jsem převážil těžiště na pravou nohu, abych se odrazil, tak to ani nešlo. To jsem věděl, že to není dobré," líčil Macháč.

Vzdát se nechtěl. Nakonec ale uznal, že to jinak nešlo. "Rád reprezentuju. Nehraju jen pro sebe, ale pro všechny, kteří sedí na lavičce, plus se dívají u televizních obrazovek. Jsem na tohle strašný srdcař. Kdyby to nebylo tak vážné, tak bych se tam i po té zemi plazil. Pak už to ale byla taková bolest, že jsem to musel bohužel i za stavu shody skrečovat. I když jsem se snažil to tam nějak dostat, ale to už bylo až trapné tam stát," doplnil Macháč.

"Tomáš hrál svůj nejlepší tenis v poslední době. Chtělo to trošku podržet ve druhé sadě. Pak ale přišel, že má křeče v obou lýtkách. Nemohl se v podstatě hýbat," mrzelo kapitána Navrátila.

Ten za 18 let působení u národního týmu podobnou situaci nezažil. "Vidět křeče takovýmto způsobem? Musíme najít s doktory příčinu (poz. redaktora). Skrečovat v hale po hodině čtyřiceti, když není sluníčko a teplo, je určitě špatně," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články