Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Město na kolech - XXIII. ročník

Vítězný obrat. Siniaková byla na pokraji vyřazení, ale v Clevelandu postupuje dál

Téměř ztracený zápas otočila Kateřina Siniaková v prvním kole turnaje v Clevelandu s Japonkou Sajakou Išiiovou. Česká tenistka prohrávala ve třetím setu s osmnáctiletou kvalifikantkou už 1:5 a poté čelila třem mečbolům, sadu a utkání však získala v tie-breaku. Generálku na US Open tak zahájila vítězstvím 6:7, 6:3 a 7:6. Dařilo se i Lindě Noskové, která vstoupila do turnaje v Monterrey výhrou 6:0, 6:1 nad Annou Danilinovou z Kazachstánu.  

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Siniaková je v Clevelandu nasazenou trojkou, ale roli favoritky proti 284. tenistce žebříčku Išiiové splnila až téměř po tříhodinové bitvě. Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové si připsala deset es, ale i deset dvojchyb, k tomu pětkrát přišla o servis.

Ve třetím setu byla olympijská šampionka ve smíšené čtyřhře na hraně vyřazení, za stavu 3:5 čelila při podání soupeřky třem mečbolům, ziskem čtyř gemů za sebou ale dotáhla zápas do tie-breaku. V něm česká reprezentantka prohrávala 3:5, poslední čtyři body ale i díky trefě do pásky při mečbolu patřily jí.

Ve dvouhře se tak Siniaková radovala z vítězství po třech předchozích porážkách a ve druhém kole ji čeká Španělka Jessica Bouzasová.

Nosková ztratila na úvod turnaje v Monterrey pouze jeden gem

Devatenáctiletá Nosková vyhrála v utkání s o deset let starší soupeřkou prvních jedenáct gemů. Deblová specialistka Danilinová, která hrála na některém z turnajů kategorie WTA 500 dvouhru poprvé a které v singlovém žebříčku patří až 958. místo, odvrátila na poslední chvíli potupné dva kanáry, ale v následující hře už česká tenistka zápas dopodávala.

Pětatřicátá hráčka světa sice udělala sedm dvojchyb, nečelila však ani jednomu brejkbolu a po třech porážkách za sebou se na elitním okruhu radovala z vítězství. Ve druhém kole se Nosková střetne s Číňankou Wang Si-jü.

S turnajem se naopak záhy rozloučila nasazená jednička a světová jedenáctka Danielle Collinsová. Američanka, která měla v prvním kole volno, podlehla 6:1, 3:6, 3:6 Rusce Erice Andrejevové. Dvacetiletá rodačka z Krasnojarsku zdolala poprvé v kariéře hráčku z nejlepší dvacítky žebříčku a zahraje si díky tomu první čtvrtfinále na WTA Tour.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu:

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (3-ČR) – Išiiová (Jap.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5), Bouzasová (Šp.) – Gračovová (Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Sorribesová (Šp.) – Wang Ja-fan (Čína) 6:4, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Monterrey:

Dvouhra – 1. kolo: Nosková (6-ČR) – Danilinová (Kaz.) 6:0, 6:1, Jüan Jüe (7-Čína) – Kruničová (Srb.) 4:6, 6:2, 6:3, Frechová (9-Pol.) – Podoroská (Arg.) 6:4, 4:6, 6:4, Zarazúaová – Rodríguezová (obě Mex.) 6:1, 6:4, Martičová (Chorv.) – Zhaová (Kan.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:2, Wang Si-jü (Čína) – Mariaová (Něm.) 6:0, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články