Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

V kariéře asi neprožila náročnější měsíc. Krejčíková teď vynechá Toronto

Titul v královském Wimbledonu, mediální povinnosti, turnaj v Praze a nemilosrdný program olympijských her: během pěti dnů tři zápasy ve čtyřhře, čtyři ve dvouhře. Česká tenisová jednička Barbora Krejčíková se v posledních týdnech hodně naběhala, navíc se potýká se zraněním stehna. I proto se rozhodla vynechat turnaj v Torontu. V Kanadě nebude startovat ani světová jednička Polka Iga Šwiateková.

Barbora Krejčíková se snaží zchladit při vedrech v Paříži
zdroj: Reuters autor: Kirby Lee

"To, že se teď směju, neznamená, že nejsem vevnitř smutná a zklamaná, že to nevyšlo," popsala své pocity Krejčíková v exkluzivním rozhovoru pro ČT sport po svém přeplněném programu na Hrách v Paříži.

"V kariéře jsem toho zažila hodně. Nevím, jestli to bylo náročnější, než za poslední měsíc. Ale rozhodně jsem si ten poslední měsíc užila a jsem strašně ráda, že jsem to všechno mohla prožít," dodala.

Některé hráčky se raději zaměřily na jednu soutěž. Například Chorvatka Donna Vekičová, která se probojovala do finále singlu. "Nejsem jediná, komu to takhle nevyšlo, kdo hrál víc kategorií. S Kačkou (Siniakovou) jsme obhajovaly, vůbec mě nenapadlo, že bych do debla nenastoupila," poznamenala.

Mimochodem o další možné spolupráci zatím nehovořily. "Co bude dál, o tom se budeme bavit až po olympiádě," zmínila Krejčíková.

Náročný program si vybral svou daň

"Poslední čtyři týdny byly neuvěřitelné, ale náročný program si vybral daň na mém zdravotním stavu, který si musím hlídat, abych mohla podávat stoprocentní výkony," uvedla na webu turnaje v Torontu osmadvacetiletá česká tenistka.

Také Šwiateková se po zisku olympijského bronzu odhlásila kvůli únavě. "Program posledních týdnů byl náročný. Navíc jsem měnila povrchy, takže potřebuji víc času na odpočinek, abych byla připravená na turnaje v Americe," uvedla třiadvacetiletá Polka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články