Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Hašek: Prohrát se může, ale takovým způsobem je to neakceptovatelné. Co všechno se v Gruzii nepovedlo?

Čeští fotbalisté a trenér Ivan Hašek po debaklu 1:4 v Gruzii nehledali výmluvy. Zápas označovali za hrozný a pojmenovávali zásadní chyby. Slabý střed hřiště, chyby v obraně, bez šancí, nezachytávání protiútoků. "Kritika je oprávněná," je si vědom kouč národního týmu.

Ivan Hašek musel v Gruzii skousnout velmi hořkou porážku
zdroj: Reuters autor: Irakli Gedenidze

"Byli jsme hrozní. Nedá se hrát prvních dvacet a posledních deset minut na to, abychom vyhráli," shrnul v rozhovoru pro ČT Hašek.

"Prohrát se může, ale takovým způsobem je to neakceptovatelné," uvedl trenér.

Češi prohráli první poločas 0:1. Ladislav Krejčí zbytečně fauloval Kviču Kvaraccheliju v pokutovém území, proměněná penalta.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
"Byli jsme hrozní." Ohlasy po utkání Gruzie – Česko

Místo Čvančary s Králem naskočili do druhé půle Lingr s Kalvachem. Cílem bylo posílit střed. Nepodařilo se. Tři góly v rozmezí pár minut udělali ze zápasu blamáž. "Je to smutný příběh, když dostanete venku čtyři góly z protiútoků," poznamenal Hašek.

"Měli jsme hrůzostrašnou patnáctiminutovku ve druhém poločase. Byl tam obrovský rozdíl v tom, kdo dá první gól, museli jsme to pak víc otevřít. Nechytali jsme gruzínské hráče, kteří mají obrovskou kvalitu směrem dopředu. Rychlost dopředu – v tom byl velký rozdíl," vyjmenovával Hašek. "V prostředku nás přehrávali," přiznal hořce.

Hodně věcí k zamyšlení. "Chybělo mi tam všechno," shodoval se Hašek i s dalšími hráči.

"Moc mi vadilo, že odsud odcházíme s hlavou dole a bez emocí. Jakmile jsme dostali druhý gól, tak jsme všichni padli dolů," nechápal reprezentační trenér.

Co se to v Tbilisi stalo? Hráči hledali odpověď. "Chtěli jsme presovat, ale byli jsme všude pozdě. Vytahovali si nás a prohazovali nás jednoduše. Dopředu jsme si nevytvořili skoro nic. Je to o naší součinnosti a našich myšlenkových pochodech mezi námi na hřišti. O tom se teď bavíme," pronesl Ladislav Krejčí.

Chvíli po zápase si vzal v kabině slovo kapitán Tomáš Souček. Až po několika minutách přišel před kameru České televize. "Byl to jeden z nejhorších zápasů v nároďáku, který jsem hrál, možná i ten nejhorší. Dopředu tam nebylo absolutně nic a dozadu strašně moc chyb. Měli jsme si toho hodně co říct a určitě ještě budeme," shrnul.

Trenér Hašek si uvědomuje, že tým bude po špatném výkonu před úterním duelem s Ukrajinou pod tlakem. "Kritiku musíme všichni polknout. Ta kritika je oprávněná," zdůraznil bez vytáček.

"Nemá cenu na hráče křičet, protože za tři dny hrajeme další zápas. Ten zápas musíme vyhrát. Když to nevyhrajeme, nemáme do budoucna šanci v Lize národů uhrát skupinu B. Uděláme pro to všechno," ujistil Hašek a dodal: "Za tři dny musíme ukázat úplně jinou morálku a připravenost na zápas."

Přímý přenos zápasu Česko – Ukrajina vysílá ČT sport a ČT sport Plus v úterý od 20:05.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články