Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Siniaková se po US Open vrátila do čela deblového žebříčku

Kateřina Siniaková je po US Open opět světovou jedničkou ve čtyřhře. Osmadvacetiletá tenistka, která v New Yorku vypadla v deblu v semifinále, v novém pořadí vystřídala Novozélanďanku Erin Routliffeovou. V čele singlového žebříčku zůstala Polka Iga Šwiateková. Mužům nadále kraluje Ital Jannik Sinner.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters

Siniaková poprvé vedla žebříček ve čtyřhře v říjnu 2018 po triumfech na French Open a Wimbledonu, tehdy se o první příčku dělila se spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou. V minulém týdnu na US Open skončila Siniaková s Američankou Taylor Townsendovou v semifinále, přesto získala rodačka z Hradce Králové jistotu, že opět deblové pořadí povede.

"Alespoň něco pozitivního. Jsem moc ráda, že se tam vrátím. Je to něco, proč ten sport taky děláte. Je to pozitivum, které si mohu z tohoto turnaje odnést. Kouká se na to a poslouchá dobře," řekla Siniaková tehdy v New Yorku. Naposledy byla deblovou jedničkou před rokem.

Šwiateková na US Open prohrála ve čtvrtfinále s domácí Jessicou Pegulaovou, jež si po finále v pořadí WTA polepšila na třetí místo. Česká singlová jednička Krejčíková o příčku klesla a je devátá, semifinalistka posledního grandslamu sezony Karolína Muchová po zopakování loňského výsledku si v žebříčku o místo pohoršila a je třiapadesátá.

V mužském pořadí se za Sinnera posunul Němec Alexander Zverev, oba už mají jistou účast na Turnaji mistrů v Turíně, který začne za dva měsíce. Novak Djokovič po neúspěšné obhajobě titulu na US Open a vyřazení již ve 3. kole je čtvrtý. Tomáši Macháčovi patří nově 35. pozice a Jiřímu Lehečkovi sedmatřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články