Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Recept na zlato? Dobrá komunikace a podpora, vysvětluje jednoduše Siniaková

Že deblová specialistka Kateřina Siniaková dokáže vítězit s kýmkoliv, potvrdila i po boku Tomáše Macháče. Radit však svému zlatému olympijskému parťákovi údajně nemusela, naopak si pomáhali navzájem. Macháč prokázal pevné nervy zejména v závěru, kdy se necítil před bouřlivou kulisou Roland Garros ani trošku nervózně. Lituje ale, že jeho úspěchy byly na úkor jeho deblového kamaráda Čang Č'-čena z Číny.

V anglické části tiskové konference proto dostal otázku, jestli jejich přátelství stále trvá. "Skončilo," odvětila na to s úsměvem Siniaková. "Je mi ho fakt líto, vím, jak rád reprezentuje svou zemi, jak rád by vyhrál zlato. V tomhle mě to trochu mrzí, zároveň jsem ale šťastný, že jsem vyhrál zlato. Přeju mu jen to nejlepší, těším se na další společné debly, ne singly," komentoval pikantní duel Macháč.

V klíčových okamžicích čeští tenisté zachovali chladnou hlavu. "Mám štěstí, že si ty stavy tolik neuvědomuju. Necítil jsem se vůbec nervózně. Soustředil jsem se jen na to, jak ten míček vyhrát. Na konci jsme hráli úžasně, samé vítězné míče," pochvaloval si.

Siniaková znovu ukázala, že je skvělou partnerkou do čtyřhry pro velké turnaje. Kvůli zranění Storm Hunterové musí na okruhu střídat spoluhráčky. Roland Garros vyhrála s Coco Gauffovou, Wimbledon s jinou Američankou Taylor Townsendovou. A teď dovedla Macháče ke zlaté olympijské medaili.

"Dokázala jsem, že dokážu hrát a vyhrát s kýmkoliv, na což jsem fakt pyšná. Věřím, že umím dobře volej, nebojím se, baví mě to. To je asi recept," poodhalila Siniaková své tajemství. Macháč ji rozhodně považuje za jednu z nejlepších deblistek na světě. "Rozhodně si to myslím, proto jsem si ji vybral. V tomhle jsem fakt lišák," podotkl s úsměvem.

Devítinásobná grandslamová a čerstvě dvojnásobná olympijská šampionka Siniaková by mohla Macháčovi vyprávět, jak hrát velké zápasy. "Nedávám rady, protože Tomáš je úžasný hráč. Nepotřebuje rady, ale v deblu jsme si pomohli navzájem a to je nejdůležitější. V týmu jste dva, takže je vždycky dobře, když si pomáháte, komunikujete. Pak budete hrát dobře, když se takhle podpoříte," řekla.

Trofeje nerada srovnává. "Každá medaile a trofej je úžasná a má jiné emoce, energii. Jsem pyšná, že jsme tohle dokázali a máme zlato. Na začátku bych tomu nevěřila," poznamenala.

I Macháčovi se splnil olympijský sen. Jako malý rád sledoval filmy s olympijskou tematikou, jako jsou Kokosy na sněhu nebo Orel Eddie. "Nenapadlo mě, že bych mohl dosáhnout něčeho takového, hlava mi to zatím nebere. Je to pro mě speciální. Tohle se nedá zopakovat, není to pro mě běžné. Užiju si to a doufám, že s Adamem to ještě dotáhneme a že si bronz taky vybojujeme," uvedl tenista, kterého ještě čeká zápas o bronz ve čtyřhře po boku Adama Pavláska.

Je přesvědčený, že energie bude mít dost. "Už je tři čtvrtě na dvanáct… zase takhle ponocuju. Po fyzické stránce, když se tohle povedlo urvat, nebude žádná únava na kurtu. Těším se strašně moc na ten zápas," řekl.

Zlatá olympijská pusa Kateřiny Siniakové s Tomášem Macháčem
zdroj: Reuters autor: Amber Searls

Co znamenala vítězná pusa?

Vítězné tažení olympijským turnajem smíšené čtyřhry vyvolalo spekulace o tom, jak jsou na tom v osobní rovině. Těsně před olympijskými hrami oznámili po tříletém vztahu rozchod, ale v Paříži na kurtu i mimo něj působili jako sehraný pár. Když otázky na jejich vztah padly i od novinářů na tiskové konferenci po finálovém zápase, oba s úsměvem mlžili.

"My jsme až takoví profíci, že jsme se rozhodli rozejít, abychom se soustředili na medaili. A uvidíme, co bude potom," řekl Macháč.

Po finále vedle radostného objetí nicméně došlo i na polibek. Co všechno znamenal, není jasné. Zahraniční reportér chtěl, aby objasnili, jak na tom aktuálně jsou. "To nemusíte vědět, je to osobní věc. Jsme rádi, když jste zmatení," odvětila Siniaková. "To je top secret," dodal Macháč.

Oficiálně tak oba olympijští šampioni tvoří jen tenisový pár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články