Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Bouzková je v Ósace ve druhém kole, Siniaková postoupila v Ning-po

Vstup do dalších turnajů v Asii se českým tenistkám vydařil. Marie Bouzková potvrdila v prvním kole podniku v Ósace pozici čtvrté nasazené a domácí Mojuku Učidžimaovou zdolala 7:6, 2:6, 6:3. Kateřina Siniaková začala úspěšně v Ning-po, kde porazila 6:2, 6:4 Magdu Linetteovou z Polska.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters

Bouzková vedla v prvním setu už 5:2, ale nakonec uspěla po odvrácení setbolu až 8:6 v dramatickém tie-breaku. Druhá sada byla naopak jednoznačnou záležitostí Učidžimaové a rozhodnout musel třetí set.

V něm česká tenistka sebrala soupeřce dvakrát podání a zvítězila 6:3. O postup do čtvrtfinále si šestadvacetiletá Bouzková zahraje s Anou Bogdanovou z Rumunska, která po úspěšné kvalifikaci v prvním kole zaskočila Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska.

Siniaková získala první sadu poté, co v šesté hře jako první dokázala udržet podání. Druhý set osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové rozhodla brejkem za stavu 4:4 a proti páté nasazené Darje Kasatkinové z Ruska, se kterou má bilanci jednoho vítězství a čtyř porážek, bude usilovat o čtvrté letošní čtvrtfinále.

V Ning-po se v úterý ještě v prvním kole představí Karolína Muchová, která nastoupí proti Olivii Gadecké z Austrálie. V Číně startuje i Barbora Krejčíková, dvojnásobná grandslamová vítězka má v úvodním kole volný los.

Tenisový turnaj žen v Ósace (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Bouzková (4-ČR) – Učidžimaová (Jap.) 7:6 (8:6), 2:6, 6:3, Minnenová (Belg.) – Andreescuová (Kan.) 6:3, 6:0, Lysová (Něm.) – Osoriová (Kol.) 6:2, 6:3, Dartová (Brit.) – Siegemundová (Něm.) 3:6, 7:5, 7:5.

Tenisový turnaj žen v Ning-po (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (ČR) – Linetteová (Pol.) 6:2, 6:4, Seidelová (Něm.) – Von Deichmannová (Licht.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články