Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Macháč šplhá žebříčkem ATP, po semifinále v Šanghaji je nejvýš v kariéře

Úspěšné tažení Tomáše Macháče na turnaji ATP v Šanghaji, kde ho v semifinále zastavil až favorizovaný Jannik Sinner z Itálie, se promítlo i ve světovém žebříčku. Český tenista se posunul o osm míst na 25. pozici a je nejvýš v kariéře. Osobní maximum si díky vydařenému startu v čínském velkoměstě vylepšil i devatenáctiletý Jakub Menšík. Po postupu do čtvrtfinále se vyšvihl o čtrnáct příček na 51. místo. Aktuální českou dvojkou je Jiří Lehečka na 33. pozici.

Tomáš Macháč
zdroj: REUTERS autor: Kim Kyung-Hoon

V žebříčku WTA vypadla wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková po dalším nepovedeném asijském startu z top 10 a je třináctá. Linda Nosková figuruje na 26. místě, Karolína Muchová se posunula na 29. pozici.

První příčku mezi muži si upevnil Ital Sinner, který získal v Šanghaji titul. Druhý je dál Španěl Carlos Alcaraz, jehož Macháč ve čtvrtfinále vyřadil. Poraženému finalistovi Srbovi Novaku Djokovičovi patří čtvrté místo za Němcem Alexanderem Zverevem.

Mezi ženami drží pozici jedničky Polka Iga Šwiateková. Její náskok před Běloruskou Arynou Sabalenkovou, která získala třetí titul ve Wu-chanu, se ale ztenčil na 69 bodů. Na třetí příčku se posunula poražená finalistka z Wu-chanu Američanka Coco Gauffová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články