Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Dotace Velké pardubické se dodatečně nezvýší. Oba vítězové dostanou méně, než kdyby vyhráli sami

Oba vítězné týmy Velké pardubické vydělají o 450 tisíc korun méně, než kdyby slavný překážkový dostih jejich kůň vyhrál samostatně. Místo dvou milionů obdrží 1,55 milionu korun. 

Velká pardubická měla poprvé v historii dva vítěze – Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem. Ve srovnání se samostatným vítězstvím prodělají.

"V případě současného doběhu se sčítá dotace pro prvního a druhého v pořadí a rozdělí se napůl. Dotace se nenavyšuje," uvedla mluvčí Dostihového spolku Kateřina Anna Nohavová.

Pokud by oba vítězové brali plnou prémii dva miliony korun, znamenalo by to zvýšení pětimilionové dotace o 900 tisíc korun.

Dostihová komise při dlouhém rozhodování o vítězi Velké pardubické neměla k dispozici cílovou fotografii, protože technika selhala.

"U cílové kamery, kterou najímáme externě, došlo k technickým problémům, což se stalo poprvé a bohužel v ten nejméně vhodný okamžik," řekla mluvčí.

Komise měla k dispozici kamerové záběry z jiných zdrojů, na jejichž základě nakonec rozhodla o současném doběhu koní. "Jako pořadatel toto rozhodnutí dostihové komise respektujeme," dodala mluvčí.

Žokej Myška v sedle Sexy Lorda oslavil při 22. startu ve Velké pardubické první triumf. Favorizovaný Godfrey se drtivým finišem dotáhl na dělené první místo a v jeho sedle se mohl Faltejsek radovat ze sedmého vítězství. Už jen jedno ho dělí od rekordu legendárního Josefa Váni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články