Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Gól si pamatuju, pak jsem ale byl v tranzu, popsal Červ čirou radost

Premiérový gól na hřišti pořádně oslavil, přičemž emoce vůbec neskrýval. Lukáš Červ se trefil v utkání Ligy národů proti Ukrajině zpoza vápna utěšenou ránou k tyči. Branka třiadvacetiletého záložníka Plzně však nakonec nebyla vítězná a soupeř v druhém poločase srovnal na konečných 1:1. Češi přesto vedou tabulku skupiny B1.

Marně se ho spoluhráči pokoušeli na hřišti chytit. Rychle jim ukázal záda, gól oslavil radostným řevem a sprintem k české lavičce. "Vůbec jsem nevěděl, co se děje. Kluky na hřišti jsem tam nechal a běžel za těmi, co byli na lavičce. Vůbec jsem nepřemýšlel, měl jsem úplně prázdnou hlavu. Gól si pamatuju, pak jsem ale byl v tranzu," líčil Červ.

Vedoucí branku pražského rodáka ostatní spoluhráči tolik neslavili možná i proto, že se těsně před gólovou střelou po srážce s Tomášem Součkem zranil Oleksij Huculjak a zůstal ležet na trávníku. "Nejdřív jsem ho vůbec neviděl. Když jsem se pak trošku uklidnil, ptal jsem se 'Suka', co se stalo. Říkal, že se trefili hlavami, ale že by měl být v pohodě. Chvilku se to asi řešilo, ale gól uznali, takže v pohodě," podotkl Červ.

Byl tak rychlý, že směrem od střídačky k němu dlouho nikdo nešel. "Hrany (Robin Hranáč) se mi hned smál, že mě zachránil. V tu chvíli mi to ale bylo úplně jedno. Byl jsem rád, že jsem dal gól. Jenom škoda, že to nebylo s vítězným koncem. Pak by to bylo o trošku sladší," řekl Červ, který se premiérové branky za reprezentační A tým dočkal ve svém čtvrtém utkání.

Statistiky Lukáše Červa a Tomáše Součka v utkání proti Ukrajině
zdroj: Opta

Po odvráceném rohovém kopu na konci 18. minuty napálil zpoza vápna balon z voleje přímo k tyči. "Sedlo mi to. Soustředil jsem se na to, abych to trefil čistě. To se mi povedlo, takže super," pochvaloval si Červ.

Nerozhodný výsledek považoval za zasloužený. "Utkání bylo hodně nahoru dolů, chodilo se z brejku do brejku. Chvílemi jsme nedrželi střed hřiště. Hráli jsme venku, mohli jsme vyhrát i prohrát. Asi remízu bereme," uvedl Červ.

Letos toho stihl po lednovém přestupu do Viktorie hodně. Evropské poháry s Plzní, premiéru v reprezentačním "áčku" a teď i první gól. "Je to skvělý rok," vyzdvihl Červ.

Češi vstoupili do Ligy národů debaklem 1:4 v Gruzii, před závěrečným listopadovým srazem už ovšem vedou tabulku skupiny. "Naše pozice mohla být ještě o dva body lepší. Když člověk padne na dno, vždy se z něj dá odrazit. Věřím, že Gruzie byla pomyslné dno, teď se můžeme odrážet krůček po krůčku dál. Věříme, že to v listopadu dotáhneme a skupinu vyhrajeme. Budeme o to bojovat," dodal Červ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články