Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Přívratský se po finále SP postavil na "bednu", ve vzduchové pušce skončil třetí

Velmi dobrého výsledku dosáhl ve finále Světového poháru v Dillí sportovní střelec Jiří Přívratský. Ve vzduchové pušce ho předčili jen vítězný Číňan Šeng Li-chao, který navázal na olympijský triumf z Paříže, a Maďar István Péni. Český reprezentant proto na závěrečné akci pohárové sezony zopakoval loňský bronz z Dauhá. V Indii bude startovat i v třípolohové střelbě z malorážky, v níž je světovou dvojkou. Na programu je ve středu.

Jiří Přívratský
zdroj: Reuters autor: Amr Alfiky

Mezi desítkou nejlepších "vzduchovkářů" sezony obsadil český olympionik nejprve čtvrté místo v kvalifikaci a v osmičlenném finále se po několika dramatických soubojích probojoval až k medaili. Při hrozbě vyřazení předčil vítěze kvalifikace Danila Sollazza z Itálie a pak opakovaně bojoval o udržení v soutěži s Pénim. Při jistotě medaile za ním zaostal o 0,6 bodu.

"Nejméně dvakrát třikrát už jsem si myslel, že jsem vyřazený, ale pak to byl vždycky někdo jiný. Bylo to těžké finále, střílí se teď velmi vyrovnaně a vysoko," řekl Přívratský v rozhovoru na youtubovém kanálu světové federace ISSF.

Výsledek ho potěšil, protože ho nečekal. "Po Paříži jsem si dal přestávku a teprve v posledních dnech se vrátil k tréninku. A bylo to drsné. Takže jsem rád, jak se to vyvinulo," pochvaloval si Přívratský, který na letošní olympiádě obsadil ve vzduchové pušce čtyřiadvacáté místo a v malorážce čtvrté.

Světový rekordman Šeng Li-chao, který v Paříži vyhrál i soutěž smíšených dvojic, nakonec uhájil vedení výkonem 251,4 bodu s náskokem jediné desetiny. Ženskou soutěž ovládla ve světovém rekordu 254,5 jeho krajanka a partnerka ze zlatého olympijského mixu Chuang Jü-tching. Mužské i ženské historické maximum má nyní stejnou hodnotu.

V Dillí vedle Přívratského startují také pistolář Matěj Rampula, jehož čeká ve středu rychlopalba, a v brokařských soutěžích David Kostelecký a Pavel Vaněk v trapu a Barbora Šumová ve skeetu.

Finále SP ve sportovní střelbě v Dillí:

Vzduchová puška:
Muži: 1. Šeng Li-chao (Čína) 251,4, 2. Péni (Maď.) 251,3, 3. Přívratský (ČR).
Ženy: 1. Chuang Jü-tching (Čína) 254,5, 2. Maskarová (Indie) 252,9, 3. Mullerová (Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články